artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Gyorsított eljárásban, négy év fegyházbüntetésre ítélte a napokban a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a helybeli férfit, akire saját édesanyja hívta ki a rendőrséget, a rendőrök kiérkezése után pedig H. János megütötte és szidalmazta az egyenruhásokat. A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, testi sértés bűntettének kísérletében és becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek.
 A vádlott többszörös visszaesőként, halmazati büntetésül kapott négy év szabadságvesztést, emellett 5 évig a közügyeket sem gyakorolhatja. H. János a bíróság döntése értelmében feltételesen sem bocsátható szabadlábra.
A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség feljegyzése és a bíróság által is megállapított tényállás szerint 2016. augusztus 6-án délután érkezett bejelentés az ügyeletre. A vádlott édesanyja telefonált azzal, hogy fia a szülői ház tetején lévő cserepeket rongálja. A helyszínre két rendőr ment ki. Miközben telefonon beszámoltak a szolgálatparancsnoknak a történtekről, H. János agresszívan kezdett viselkedni, szidta a családtagjait, és a rendőrök felszólítására sem hagyta abba a durva viselkedést. Támadólag indult az egyik egyenruhás felé, a rendőr igyekezett visszatartani, de nem járt sikerrel. Megfogták az egyik karját, H. János azonban kiszabadította magát és állon ütötte a főtörzsőrmestert. A rendőr álla két centiméter hosszan felszakadt. Időközben egy éppen arra járó szabadidős rendőr az eseményeket látva szolgálatba helyezte magát, majd hárman megbilincselték a férfit. Az események hevében a másik intézkedő rendőr(nő) is megsérült, neki a szája repedt fel. A vádlott nem fukarkodott a szidalmakkal sem: „köcsög, féreg” kifejezésekkel illette a rendőröket, és olyan sértő szavakat is használt, hogy „rohadjanak, dögöljenek meg”. Ezek a kifejezések alkalmasak voltak a becsület csorbítására.
H. János már többször volt büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt. A törvény értelmében így többszörös visszaesőnek számít, ezért szabott ki a bíróság halmazati büntetésül négy év fegyházbüntetést.
A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. 
 

You have no rights to post comments