artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Július 15-e a Bíróságok Napja, mely a bíróságokon munkaszüneti nap. Ezért minden bíróságon, így a Debreceni Törvényszéken és az illetékességi területéhez tartozó bíróságokon az ügyintézés ezen a napon szünetel, a bírósági épületek zárva tartanak. A Debreceni Törvényszék elnöke elrendelte, hogy a megye minden bíróságán július 18. és augusztus 19. napja között a nyári szabadságolások miatt ítélkezési szünetet tartsanak.

A cégbírák, a csőd- és felszámolási, valamint váltón alapuló ügyeket, továbbá a kóros elmeállapotú személyek bírósági felülvizsgálatát intéző bírák – egymást váltva – a jelzett időszakban is kötelesek a sürgős és soron kívüli ügyeket intézni megfelelő számú ügyviteli dolgozóval együtt.

Az ügyfélfogadás folyamatosságát ugyancsak biztosítja a bíróság.

A büntető ügyszakban a soron kívüli ügyintézést külön vezetői intézkedésekkel szabályozta a törvényszék elnöke, amelyekről értesítette a megyei főügyészt, a megyei rendőr-főkapitányt és az ügyvédi kamara elnökét is.

You have no rights to post comments