artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Jelentős mennyiségű kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette ügyében tartja első tárgyalását 2016. január 7-én, 8:30-kor a Debreceni Járásbíróság.

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint az I. és II. r. vádlottak házastársak, a III.r. vádlottal 2014 februárjában ismerkedtek meg.  A vádbeli időszakban mindegyikük rendszeres kábítószer-fogyasztó volt.

Az I. és II. r. vádlottak 2013 májusában elhatározták, hogy a kábítószer-fogyasztásukhoz szükséges marihuánát oly módon fogják biztosítani, hogy egy általuk bérbe venni kívánt ingatlan pincehelyiségében marihuána ültetvényt hoznak létre. Megvásárolták és beszerelték a termesztéshez szükséges eszközöket, tárgyakat – többek között egy növénynevelő sátrat. Minimum 22 db marihuána palántát szereztek be, s anyanövények létrehozásába kezdtek a pincehelyiségben, majd a kendernövények optimális fejlődésének biztosítása érdekében a szükséges munkálatokat napi rendszerességgel elvégezték. A vádlottak összesen 514,77 gramm nettó tömegű termést szüreteltek le és szárítottak ki, majd 100 grammos mennyiségekre porciózták és egyenként lezárt műanyag tasakokban helyezték el. Az I. és II. r. vádlottak elhatározták, hogy a marihuána termesztést nagyobb volumenben folytatják tovább. 2013 végén hirdetés útján találtak rá egy tiszacsegei ingatlanra – a Vay-kastélyra -, amely elképzelésük szerint alkalmasnak mutatkozott egy relatíve nagyobb marihuána termesztő hely kialakítására. 2013. december 30-án bérbe vették az ingatlant, s elkezdték a termesztő hely kialakításával járó munkálatokat, beszerezték a további termesztéshez szükséges technikai berendezések egy részét. – áll a vádiratban.

A házaspár 2014 februárjában ismerkedett meg a III. r. vádlottal az ingatlan körüli munkálatok elvégzése okán, melynek utána a férfi szeptemberig az I. r. és II. r. vádlottak alkalmazásában állt. Az I. r. vádlott 2014 szeptemberében azzal kereste meg a III. r. vádlottat, hogy a marihuána termesztő hely létrehozásában és fenntartásában segítsen. A III. r. vádlott a felkérésnek eleget tett, s megállapodtak abban, hogy a kastélyban marihuána ültetvényt hoznak létre. A marihuána palánták és a termesztéshez szükséges berendezések beszerzése az I. r. vádlott, míg a megegyezés értelmében a növényegyedek optimális fejlődését elősegítő technikai berendezések beépítése a III. r. vádlott feladata volt, a palánták elültetésében és a növények gondozásában a vádlottak mindegyike részt vállalt. A megállapodást követően az I. r. vádlott Bécsből 60 db cannabis palántát szállított az ingatlanba, a vádlottak megkezdték azok nevelését – szerepel a vádiratban.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2014. november 24-én a Vay-kastélyban tartott házkutatás során lefoglalták a termesztéshez szükséges eszközöket, valamint 59 tő kendernövényt és 276 tő kender-palántát, valamint az előző termesztő helyről áthozott 514,77 gramm nettó tömegű növényi anyagot. 2014. december 12-én a Tatai Rendőrkapitányság munkatársai az első termesztő helyen tartottak házkutatást, ahol 22 db kendernövényből származó gyökérzetet, a termesztéshez szükséges eszközöket, tárgyakat találtak.

Vádlottak: I.r.R.Z., II.r.R.I., III.r. T.I.

You have no rights to post comments