artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék ítéletet hirdetett a T.Antal I. r. és K.János II. r. vádlott ellen indított büntetőügyben.

Az elsőfokú bíróság mindkét vádlottat bűnösnek találta társtettesként, folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntettében, ezért az I.r. vádlottat 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a II. r. vádlottat halmazati bünetetésül -  egy korábbi próbára bocsátás megszünetése miatti cselekményét is beszámítva – 5 év 6 hónap szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A két vádlottnak a szabadságvesztést börtönben kell letöltenie. A törvényszék mindkét vádlottal szemben 20-20 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el, valamint az I.r. vádlott 78.129, a II. r. vádlott 95.630 forint bűnügyi költséget köteles megfizetni.

2013 tavaszán került a vádlottak között szóba először, hogy hamis pénzek eladásával javítanak majd anyagi körülményeiken. Elhatározták, hogy hamis bankjegyek előállításába kezdenek, illetve mindketten megpróbálnak vevőket keresni. T. Antal nyomtatóján be is szkenneltek és ki is nyomtattak két 10 ezer forintos bankót, amikre szórakozásból saját arcképüket rakták.

Az első hamis húszezres 2013 május-júniusában készült el, a bankjegyet a II. r. vádlott egy ismeretlen személynek adta át, aki azt tanácsolta, hogy tegyenek rá valamilyen fémszálat. A két vádlott ezt követően 15-20 darab 20 ezrest gyártott le, ám a fémszálra nem tudtak jó megoldást találni, így elégették azokat. 2013 júliusában a két vádlott két hamis 20 ezrest készített, amelyeket egy nyíregyházi benzinkút parkolójában mutattak meg egy Csabi nevű férfinak, aki azt ajánlotta, hogy a másolatra 2 ezer forintos bankjegyekről származó fémszálat rakjanak. 2013 novemberében az I. r. vádlott egy utólag be nem azonosítható férfitól kapott egy telefonhívást, aki a Csabi nevű ismerősükre hivatkozva kért személyes találkozót, ahol aztán a vádlottaktól  hamis húszezreseket rendelt.  A megbeszélés után a vádlottak 10 darab bankót gyártottak le és megbeszélték, hogy 40 ezer forintot fognak kérni érte. A korábbi tanácsnak megfelelően a kétezresekből tapétavágóval kivágták a fémszálat, és ráragasztották a fénymásolt húszezresekre. Pár héttel később az ismeretlen férfinak át is adták a szállítmányt és megkapták érte a 40 ezer forintot. Rövid idő múlva újra jelentkezett a vevő, ekkor két és félmillió forint értékben rendelt hamis 20 ezres bankjegyeket. A vádlottak elkészítették a 125 darab hamisítványt, és azt tervezték, hogy 900 ezer forintért értékesítik majd az ismeretlen vásárlónak. 2013. december 12-én egy hajdúnánási üzlet parkolójába beszélték meg a találkozót. Az ismeretlen megrendelő és társa az I. r. vádlott autójában megtekintette az árut, majd saját kocsijukhoz indultak a vételárért. T. Antal is kiszállt az autóból és a vevők autója felé sétált, amikor a helyszínre érkeztek a rendőrök. T. Antal belső zsebéből előkerült a két és félmillió forint értékű hamis pénz, otthonában lefoglalták a gyártáshoz szükséges eszközöket, társa lakásában pedig egy hamis 10 ezresre bukkantak a házkutatás során.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és védőik a büntetés enyhítése végett jelentettek be fellebbezést – így a büntetőügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

You have no rights to post comments