artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság bűntette ügyében tartja első tárgyalását 2015. május 28-án, csütörtökön 13 órakor a Debreceni Járásbíróság.

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint 2014. augusztus 17-én késő este mintegy 40-50 őrizetes kezdett gyülekezni a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Őrzött Befogadó Központjának sétálóudvarán. A Sámsoni úti komplexumban ez idő tájt 129 őrizetes volt.

A 40-50 őrizetes közölte az ott dolgozókkal, hogy addig nem mennek vissza a körleteikbe, amíg meg nem mondják nekik, hogy miért vannak még őrizetben. A telephelyvezető a napirendtől eltérően ezúttal engedélyezte az őrizeteseknek a mozgást a körletek és az udvar között. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres biztonsági őrei kettesével engedték át az őrizeteseket az udvar vaskapuján. Éjfél után azonban az őrizetesek – az éjszaka folyamán többször is – nekifeszültek a kapunak és a földre borították. A biztonsági őrök a náluk lévő bilinccsel próbálták rögzíteni a vaskaput, de úgy is kidöntötték. A kapu helyére az őrök álltak fel.

Közben odabent a körleteket a biztonsági zónától elválasztó rácsos ajtót is kinyitották, az egyik vádlott pedig a szállás második emeletén egy bottal leütötte a plafonon világító neoncsöveket.

Az udvaron a IV. rendű vádlott buzdítására társai a kapu helyén sorfalat álló őrökre támadtak. Több alkalommal megrúgták, meglökték, ütötték a védőfelszerelést viselő biztonsági őrök pajzsát, az egyik vádlott az egyik őr védősisakját is leütötte. Azt akarták elérni, hogy tömegesen engedjék át őket a kapun. Az őrök végül gázspray-t vetettek be, így tudták visszaszorítani a támadást.

A hat vádlott afgán, gambiai, marokkói és elefántcsontparti állampolgár.

Jelenleg mindegyikük ellen elfogatóparancs van kiadva, így a tárgyalás – a mostani állás szerint – távollétükben kezdődik el.

Vádlottak: T.B, S.A, D.S.Z, S.N, Y.R, D.L.

You have no rights to post comments