artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette ügyében tartja első tárgyalását 2015. április 1-jén, szerdán 8.30 órakor a Debreceni Törvényszék.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott 2001-ben került kapcsolatba egy helybeli, vámospércsi asszonnyal. A kapcsolatnak is szerepe volt abban, hogy 2008-ban véget ért a férfi házassága, illetve 2013-ban a válását követő élettársi kapcsolata is tönkre ment. K. János az évek során egyre szorosabban kötődött az asszonyhoz, annak ellenére, hogy tudta: vele párhuzamosan más férfiakkal is rendszeresen létesít szexuális kapcsolatot. A vádlott anyagilag is támogatta a nőt, nyugdíja mellett ugyanis 2013 tavaszáig biztonsági őrként is dolgozott.

A sértett csaknem 20 éve élt már egyedül vámospércsi házában. A vádlott barátnője és a sértett hosszú évek óta ismerték egymást, a férfi többször megfordult abban a presszóban, ahol az asszony pultosként dolgozott. 2013-ban az asszony megtetszett K. Istvánnak, ezért elkérte a telefonszámát. Elsőként augusztusban kérte a segítségét házának kitakarításához, a férfi ugyanis komoly összeget örökölt és kisebb átalakításba kezdett. A következő hónapokban többször is besegített neki az asszony, akinek a sértett egyre intenzívebben kinyilvánította vonzódását. 2013 novemberében szorosabb kapcsolat alakult ki közöttük. K. István újabb jelentős örökséghez jutott, így helyzeténél fogva megtehette, hogy többször is anyagi segítséget nyújtson a nőnek.

A vádlott tudott arról, hogy az asszony a sértettnél takarítani szokott. A férfi féltékenysége egyre fokozódott, titkokban figyelte barátnőjét és számon kérte rajta, mikor, kivel tölti az idejét. Még a sértett mobilszámát is megszerezte, hogy minél többet megtudjon kettejük kapcsolatáról. Egy másik alkalommal a sértett lakására is elment, arra hivatkozva, hogy vásárolna az örökölt szobabútorokból.

2013 decemberében a vádlott azzal hívta fel barátnőjét, hogy bekerült a mátészalkai kórházba és napokig bent is tartják. Mindez nem volt igaz, annyi volt vele a célja, hogy zavartalanul megfigyelhesse a nőt. Különösen dühítette, hogy az asszony kölcsön kapott egy kerékpárt a sértettől, fel is ajánlotta, hogy ha kiengedik a kórházból, majd ő elviszi autóval bevásárolni. 2013. december 20-án a vádlott telefonon beszélt a nővel, akitől megtudta, hogy visszavitte a sértettnek a kerékpárt. A férfi nem tudta elfogadni, hogy egyre romló anyagi körülményei miatt az asszony már inkább a sértett társaságát keresi, aki képes anyagi biztonságot nyújtani neki. A vádlott a telefonbeszélgetés során azt mondta, hogy másnap fogják kiengedni a kórházból, ehhez képest aznap este megjelent a sértett házánál, K. István pedig korábbi ismeretségükre tekintettel beengedte.

A vádiratban az áll, hogy a vádlott féltékenységétől vezérelve egy éllel és tompa felülettel is rendelkező tárggyal rátámadt a sértettre, akit legalább 15 alkalommal megütött. K. István a helyszínen belehalt sérüléseibe. Halálát többek között koponyacsonttörés okozta, életét gyors orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni.

A bántalmazást követően a vádlott magához vette a sértett telefonját, rázárta a ház ajtaját, majd a sértett kerékpárján távozott. A rendőrök másnap, a házkutatás során K. János házában lefoglalták a kerékpárt és a kulcsokat is. A bántalmazás eszköze nem került elő.

You have no rights to post comments