artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és azonnali hatállyal megszüntette B. Zoltán előzetes letartóztatását másodfokon a Debreceni Törvényszék. B. Zoltánt első fokon 2014. októberében fegyveresen elkövetett rablás bűntettében bűnösnek mondta ki és 6 év 2 hónap fegyházbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2013 júliusában rabolta ki a földesi takarékszövetkezetet.

A Debreceni Törvényszék Felegyiné Szabó Ágnes vezette tanácsa kimondta: az elsőfokú bíróság széles körű bizonyítási eljárása ellenére felderítetlen körülmények maradtak az ügyben és hiányosságokat találtak a tényállásban is. A megismételt eljárásban részletesebben kell vizsgálni többek között a vádlott anyagi helyzetét, motivációként valóban állhatnak-e megromlott anyagi körülmények a háttérben. A törvényszék műszaki szakértő bevonását is előírja: megegyezik-e a kamerafelvételeken látható motorkerékpár a vádlott által vásárolt járművel.  Emellett szükség lesz egy antropológiai szakértőre is, aki összevetheti a vádlott és a kameraképeken látható elkövető alkati tulajdonságait.

A másodfokú bíróság szerint a megismételt eljárásban kiküszöbölhetőek a hiányosságok, és a bíróság megalapozott döntést hozhat majd az ügyben.

A törvényszék úgy ítélte meg, hogy B. Zoltán a további bizonyítási eljárást nem befolyásolhatja, ezért nem indokolt az előzetes letartóztatás fenntartása. B. Zoltánt azonban lakhelyelhagyási tilalomra kötelezte, a férfi csak bírói engedéllyel hagyhatja el Berettyóújfalu közigazgatási területét, emellett minden héten jelentkeznie kell a helyi rendőrkapitányságon. Ha megszegi az előírásokat, akár újra előzetesbe kerülhet.

Az ügyészség vádirata szerint B. Zoltánt 2013. júliusában vásárolt egy robogót, amivel pár nappal később a földesi takarékszövetkezeti fiókhoz hajtott. A fiókban lévő pénztárost egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette, a nő ennek hatására a vádlott által hozott dobozba belepakolta az aznapi bevételt, 1 millió 749 ezer forintot. A rablás néhány perc alatt zajlott le. Kifelé menet az ajtóból még megfenyegette a nőt: „10 percig ne szólj senkinek, különben megtaláljuk a családodat!”, majd robogóra szállt és hazahajtott Berettyóújfaluba. A vádiratban az áll, hogy a motort a lakóhelyéhez közel, a 42-es számú út mentén, a Berettyó közelében egy erdős területre vitte, és indítókulccsal együtt hagyta ott. Néhány nappal később arra járók rá is találtak és elvitték. Később a járművet éppen hasonlósága miatt egy közúti ellenőrzésen szűrték ki a rendőrök. A vádlott nem csak nyomozati, hanem bírósági szakban is tagadta a fegyveres rablást, csak a robogó vásárlását ismerte el. A járművet elmondása szerint barátnőjének szánta, miután azonban nem tetszett neki, továbbadta egy ismeretlennek. Az elsőfokú eljárás során a sértett – a pénztáros - ráismert támadójára, a tárgyalóteremben hangjáról, testalkatáról és arcáról is felismerte a vádlottat.

You have no rights to post comments