artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Jogerősen is 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a kabai férfit, akinek elfogását követően nagy rendőri jelenlét mellett felvonulást is tartottak a településen, hogy felhívják a figyelmet a közbiztonság helyzetére. Az ügy másodrendű vádlottját, mint különös visszaesőt, kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás, lopási kísérlet és kitartottság bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A törvényszék R. Józsefet 3 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, illetve kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. A II.r. vádlottnak a 2 év 2 hónapon felül le kell töltenie még mintegy 12 hónapot is, korábban ugyanis rablás és lopás miatt 5 év 4 hónap összbüntetést kapott és a mostani bűncselekményeket feltételes szabadságra bocsátása idején követte el.

Az elsőrendű vádlott, B. Tibor esetében már a Püspökladányi Járásbíróság 2013. október 20-án hozott ítélete emelkedett jogerőre, őt az elsőfokú bíróság lopás vétsége miatt 1 év 2 hónap fogházra ítélte, két és fél évre felfüggesztve. A vádlott mellé a bíróság pártfogó felügyeletet rendelt el, kéthetente pedig jelentkeznie kell a helyi rendőrségen is.

A vádlottak 2013 folyamán több lakóházba törtek be Kabán. Az I.r. vádlott 2013 júliusában a nyitott kiskapun és ajtón át ment be egy házba, ahonnan mobiltelefont, 50 ezer forint készpénzt és cigarettát vitt el. 2013 szeptemberében a két vádlott a kerítésen átmászva egy lakóház melléképületét vette célba. Egy zsákba és egy szatyorba rakták össze a kiszemelt zsákmányt: motoros fűrészt, flexeket, akkumulátort. A tulajdonos azonban megzavarta őket és az összerakott holmit hátrahagyva elmenekültek a helyszínről. A II.r. vádlott 2013 októberében ismeretlen társával újra a kerítésen át jutott be egy újabb kabai portára, amelynek hátsó bejárati ajtaját aztán felfeszítették. Több ékszerrel sikerült távozniuk: elvittek női aranyfülbevalót, több női gyűrűt – köztük karikagyűrűt is - , nyakláncokat, medálokat és még egy gyermek arany fülbevalót is. Csaknem 100 ezer forint kárt okoztak a sértettnek.

A lopásokon túl R. Józsefet kitartottság bűntettében is bűnösnek találta a bíróság. A férfi ugyanis munkahellyel nem rendelkezett, bevétele a lopásokon kívül húgától származott, aki Bécsben dolgozott prostituáltként. A nő rendszeresen küldött haza pénzt testvérének, aki így részben vele tartatta el magát. Ez a bűncselekmény egyébként a rendőrségi eljárás folyamán derült ki, R. József ugyanis azzal védekezett, hogy azért sem követhette el a vagyon elleni bűncselekményt, mert van jövedelemforrása. Másik védekezése az volt, hogy feltételes szabadlábra bocsátása idején nem követne el bűncselekményt, hiszen azzal kockáztatná a szabadságát. Az eljárás során azonban az egyik lopást ő maga is beismerte.

A Debreceni Törvényszék másodfokú döntésének indoklásában elhangzott: a Püspökladányi Járásbíróság eleget tett ügyfelderítési kötelezettségének, széles körű bizonyítást folytatott és megalapozott tényállást állapított meg. Hutkai Marianna tanácselnök kiemelte: érezhetően megszaporodtak a vagyon elleni bűncselekmények, tény, hogy abban az időszakban valóban sok lopás történt Kabán, de a két vádlottat összességében csak négy bűncselekménnyel vádolta meg az ügyészség.

You have no rights to post comments