artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Megeszi a húsukat, megissza a vérüket - ilyenekkel fenyegetőzött az a férfi, akit a napokban 1 év 10 hónap, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság. D. Istvánt többek között közveszéllyel fenyegetés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.

Az "egyeki rém" név fenyegetésének tartalma miatt ragadt D. Istvánra. Először szeptember közepén írt levelet az Egyeki Rendőrőrsnek címezve, amelyet az őrs postaládájában helyezett el. A férfi ebben közölte, hogy meg fog ölni Egyeken 10 embert, "a húsukat megeszi, a vérüket megissza", illetve megmérgezi a víztoronyban lévő vizet is, hogy a faluban élők halálát okozza, mivel az egész falun bosszút akar állni. Levelében arról is írt, hogy felrobbantja az iskolát, az óvodát és a rendőrséget.

A Debreceni Járási Ügyészség feljegyzésében szerepel, hogy szeptember végén a férfi egy újabb levelet dobott be az őrs postaládájába. Ebben azt taglalja, hogy ha október 6-án nem fizetnek neki 100 millió forintot, akkor 2014. október 12-én, az önkormányzati választás napján négy helyi önkormányzati képviselőjelöltet és azok családtagjait is megöli. Az ügyészség megállapítása szerint a gyanúsított azt a látszatot keltette, hogy a közveszéllyel járó esemény be fog következni, ezzel pedig megzavarta a köznyugalmat.

D. István október 8-án újabb dologra szánta el magát, piros festékszóró spray-vel összefestette az Egyeki Rendőrőrs falát és bejárati ajtaját.

Ez utóbbi miatt a bíróság falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt is elmarasztalta.

Az ügyészség egyébként igazságügyi elmeorvos szakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy D. István morális és jellembeli gyengeségekkel rendelkezik, impulzivitásra hajlamos, de nem tekinthető ön-, és közveszélyesnek.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, emellett fényképfelvételek, a házkutatás során lefoglalt bűnjelek, igazságügyi írásszakértői vélemény és tanúvallomás is igazolta a bűncselekményt, így kerülhetett sor a bíróság elé állításra.

A felfüggesztett börtönbüntetés mellett a férfinak 174 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A Debreceni Járásbíróság ítélete jogerős.

You have no rights to post comments