artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság ítéletet hirdetett azon öt vádlott büntetőügyében, akik 2011-2012-ben fát vásároltak meg Hajdúhadház területén ismeretlen személyektől.

A bíróság valamennyi vádlottat orgazdaság bűncselekményében találta bűnösnek, melyet a II.-V.r. vádlottak folytatólagosan követtek el. A járásbíróság az I.r .és V.r. vádlottat 4 hónap, a II.r. vádlottat halmazati büntetésül 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását mindegyikük esetében 1 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a III.r. és IV.r. vádlottak tekintetében nem tartotta szükségesnek büntetés kiszabását, velük szemben intézkedést alkalmazott - őket 3 év, illetve 2 év időtartamra próbára bocsátotta.

Dr. Fejes Sándor bíró a bizonyítási eljárást lefolytatva bizonyítottnak találta a vádiratban foglaltakat. Szóbeli indokolásában elmondta: a fa vásárlásának körülményeiből – abból, hogy arra származást, eredetet igazoló dokumentumok nélkül, este, s olcsón került sor- a vádlottaknak tudniuk kellett azt, hogy az általuk megvett fa bűncselekmény elkövetéséből származik.

A bíróság valamennyi vádlott esetében enyhítő körülményként értékelte a vádlottak ténybeli beismerő vallomását, az időmúlást, valamint azt, hogy a házkutatások során megtalált fa tulajdonosához való visszaadásával a sértetteknek okozott kár teljes egészében megtérült. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet – melyet az öt vádlott tudomásul vett - nem jogerős, mivel az ügyész és egy vádlott védője három nap gondolkodási időt kért. 

You have no rights to post comments