artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség feljegyzése szerint G. László ellen a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság indított eljárást, és miután a szükséges feltételek fennállnak, az ügyészség állatkínzás bűntette miatt a vádlott bíróság elé állítását kezdeményezte. Az esettel kapcsolatban korábban mi is .

2014. április 07. hétfő 13.30

Hajdúszoboszlói Járásbíróság (Hajdúszoboszló, Kálvin tér 6/a) fszt.

Bíróság elé állítás

Vádlott: G. László

Az ügyészség megállapította, hogy a G. László egyéni vállalkozóként állattartással foglalkozik, 2014 januárjában 26 merinó juhból és 1 magyar tarka tehénből álló állatállománnyal rendelkezett. Az állatokat egy hajdúszoboszlói ingatlanon, ólakban tartotta, és korábban megfelelően gondoskodott az eltartásukról. 2014. januárjában aztán a férfi teljesen felhagyott az állatállomány gondozásával, sem inni, sem enni nem adott az állatoknak, nem takarította az ólakat sem. A vádlott kizárólag italozással töltötte az idejét.

A 26 merinó juh és a magyar tarka tehén néhány nap alatt kiszáradt, teljesen legyengült, majd elfekvő állapotban, különös szenvedést követően elpusztult - fogalmaz az ügyészség. A vádhatóság szerint G. László tisztában volt azzal, hogy ha az állatokat nem eteti, nem itatja, akkor azok hosszas szenvedés után, lassú halált követően pusztulnak el. Az ügyészség azt állapította meg, hogy a férfi többször hallotta a bégetésüket, majd azt is, hogy végül mind elcsendesedtek, ennek ellenére továbbra sem tett semmit. Még az ólakból sem engedte ki az állatokat, holott odakint kukoricaszárból álló kévék és lucernából készített bálák voltak felhalmozva, a táplálék mellett pedig az udvaron összegyűlő természetes csapadékvízből akár ivóvízhez is juthattak volna az állatok - maguktól is. A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

You have no rights to post comments