artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bűnszövetségben, kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette.

2014. február 20. csütörtök 08.30

Debreceni Törvényszék, Széchenyi u. 9.  I/126.

1. tárgyalás

Vádlottak: P. Krisztina I.r. D. Krisztián II.r. B. Tamás III.r. + 13 fő

Az ügy 16 vádlottjából 10 debreceni, többen voltak már büntetve korábbi kábítószeres bűncselekmények miatt, néhányan a BV-ben ismerkedtek össze, de vannak köztük gyermekkori barátok is – tartalmazza a vádirat. A kapocs a vádlottak között P. Krisztina, ill. a XI.r. vádlott, Sz. Csaba, aki termesztőktől vásárolt fel kábítószert.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint az I.r. vádlott 2008-tól Budapesten működtetett egy üzletet, ún. „grow shop”-ot, amely interneten is forgalmazott tipikusan kábítószer termesztéshez használatos eszközöket, berendezéseket. A marihuana termesztéshez kapcsolódó szolgáltatásait egy olyan magazinban is hirdette, amely kifejezetten a kenderkultúra népszerűsítésével foglalkozott. P. Krisztina az értékesítésen túl professzionális cannabis ültetvények létrehozásában is segédkezett – áll a vádiratban -, így többek között Debrecenben, a Püspöki Palotába, ill. egy halápi tanyára is az ő biztosította a palántákat. P. Krisztina egy nyíregyházi, egy győri és egy csemői ültetvény létrehozásában is közreműködött.

A Hatvan utcai lakásban és a halápi tanyán lévő ültetvény kialakítására a II.r. vádlott 2 millió forintot invesztált, az I.r. vádlottal egy „Maxim” nevű közvetítő hozta össze. D. Krisztián a grow shop-ból szerezte be a szükséges eszközöket, de megállapodtak 250 marihuana palánta vásárlásáról is. Az ügyészség azt állapította meg, hogy D. Krisztián Halápon akarta előállítani a palántákat és a Hatvan utcai lakásban akarta speciális körülmények között termőre fordítani. A Hajdú-Bihar Megyei RFK Bevetési Szolgálatának Akció Osztálya 2011 májusában a termesztő eszközök, berendezési tárgyak mellett a tanyán 13, a debreceni lakásban 248 növényt talált. A lefoglalt kábítószerben lévő THC a jelentős mennyiség alsó határát 536 százalékkal haladta meg.

A XV. r. vádlott, K. László Debrecenben, a Bayk András kertben kezdett marihuána termesztésbe. Nála 53 db kendernövényt találtak a rendőri akció során. 

A III.r. B. Tamás éppen kábítószeres bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztéséből szabadult, amikor felvette a kapcsolatot a szökésben lévő IV.r. vádlottal, L. Kálmánnal. A két régi bűntárs elhatározta, hogy cannabis termesztésbe kezd. Ők is a fővárosi grow shop-ban kötöttek ki, majd miután L. Kálmán kibérelt – közvetve - egy nyíregyházi bokortanyát, leszállították a szükséges eszközöket és palántákat rendeltek százszámra Bécsből és Budapestről. A vádlottak egy közös ismerősüktől pendrive-on még marihuana termesztési segédletet is kaptak. A tanyán betakarított kábítószert L. Kálmán többek között B. Tamásnak adta el. A vádirat konkrétan említ egy 2011 szeptemberi szállítmányt, amikor L. Kálmán az átvétel után 2-3 nappal 3,6 millió forintot kapott a III.r. vádlottól, de hogy mi lett a kábítószer további sorsa, azt az eljárás során nem tudták megállapítani – írja az ügyészség.

Az ügy vádlottjainak szövevényes kapcsolatrendszerét, a 16 vádlott által elkövetett több tucatnyi bűncselekményt, az összehangolt rendőri akciók eredményeit összesen 90 oldalon át taglalja a vádhatóság.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments