artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bűnösnek találta a Debreceni Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében és közokirattal visszaélés vétségében azt a két algériai fiatalt, akik 2013 májusában raboltak ki két lányt Debrecenben. A támadókat a Sámsoni úti befogadó állomás felé menekülve fogták el a rendőrök.

S. Ahmedet 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság Lippai Mónika vezette büntetőtanácsa, míg K. Mohamednek az elsőfokú ítélet szerint 9 évet kell fegyházban töltenie. Őt egyébként bűnösnek mondta ki a tanács testi sértés kísérletében is. A bíróság ezen felül mindkét vádlottat 10 évre kiutasította Magyarországról, ez a büntetés majdani szabadulásukat követően lép életbe.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által is elfogadott tényállás szerint 2013. május 20-án éjszaka egy lány ikerpár tartott hazafelé gyalogosan Debrecenben a Mátyás király utcán. A két lányt követni kezdte a két fiatal algériai állampolgárságú vádlott, akik a debreceni menekülttáborban éltek, és menedékkérelmük elbírálása miatt jogszerűen tartózkodtak Magyarországon.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak közösen tervelték ki, hogy elveszik H. értékeit. Egy óvatlan pillanatban K. Mohameda lány mögé lépett és egy kést szorított a nyakához. A másik lány, G. angolul próbálta megkérdezni, hogy mi a gond, de a vádlottak egy számára ismeretlen nyelven kommunikáltak egymással. Válasz helyett S. Ahmedodaugrott hozzá, nyakát átkarolva földre rántotta és kétszer ököllel arcul ütötte. Közben a késsel fenyegetett H. is a földre került, K. Mohamedrátérdelt a lányra, letépte a táskáját a válláról, majd elszaladt. A másik algériai férfi is megszerezte a zsákmányt, ő G. kezéből a telefonját csavarta ki, és szintén futásnak eredt.

Miután telefonjuk nem maradt, a közelben lakó lányok hazarohantak és otthonról értesítették a rendőrséget. A perceken belül kiérkező járőrökkel, két járőrautóval járták a környéket a támadók után kutatva. Éppen a Sámsoni úton haladtak, amikor jött a rendőrségtől az értesítés, hogy megtalálták a két rablót.

A vádlottak egyébként menekülés közben eldobták mind a két telefont, amelyet később a rendőrök találtak meg és adtak vissza a kirabolt testvérpárnak.

A Debreceni Járásbíróság ma a kényszerintézkedésről is döntött, mindkét férfi előzetes letartóztatását fenntartotta.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments