artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét a Debreceni Törvényszék annak a hajdúhadházi családnak az ügyében, akik még 2010-ben bántalmaztak egy kalauzt.

A jegykezelő 8 napon belül gyógyuló arczúzódásos sérüléseket szenvedett. A családfőt, feleségét és lányát közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, könnyű testi sértés vétségében és kiskorú veszélyeztetése miatt marasztalta el jogerősen a bíróság.

A családfő a másodfokú ítélet értelmében 2 év 2 hónap börtönbüntetést kapott és 3 évig el van tiltva a közügyek gyakorlásától. Első fokon 1 év 10 hónap és 2 év közügyektől eltiltás volt az ítélet. A másodrendű vádlottat 1 év helyett 2 év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, a próbaidő pedig 2 évről 3 évre emelkedik. A III.r. vádlott büntetése 210 óra közérdekű munka helyett 10 hónap börtönbüntetés, 2 évre felfüggesztve.

A Debreceni Törvényszék Hutkai Marianna vezette büntetőtanácsa mérlegelte a régi és az új Btk. büntetési tételeit is. Miután a régi Btk. enyhébb szankciót tartalmaz, ezért a törvény értelmében ezt kellett alkalmaznia a tanácsnak. Hasonló bűncselekmény – csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak – esetén egyébként, az új Büntető Törvénykönyv értelmében akár 8 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az öt fős család - I.r L. Sándor és II.r. L. Sándorné házastársak, míg III.r. fk. L.Alexandra, IV.r. fk. L.Kitti Elizabet, valamint gyermekkorú L.G. az I. és II.r. vádlottak kiskorú gyermekei - 2010. július 29-én a hajdúhadházi vasútállomáson szállt fel a Záhony-Cegléd között menetrend szerint közlekedő személyvonatra. A vonaton a sértett vezető jegyvizsgálóként teljesített szolgálatot, és felszólította a családtagokat menetjegyük átadására. A vádlottak és a gyerek valamennyien 90%-os kedvezményekre jogosító jegyet mutattak fel, ezért a jegykezelő kérte őket, hogy mutassák be a kedvezményekre jogosító igazolványaikat is. Miután azonban semmilyen dokumentumot nem akartak mutatni, a sértett felszólította őket, hogy vagy fizessenek pótdíjat, vagy a következő állomáson szálljanak le a vonatról. A vádlottak azt mondták, hogy nincs pénzük, így a jegykezelő a Bocskaikert megállónál szólt, hogy hagyják el a szerelvényt. Ekkor a II.r. vádlott trágár kifejezéseket kiabált a sértett felé, majd valamennyien körbeállták, durva szavakkal illették, a ruháját rángatták, lökdösték, majd a II.r. vádlott egy alkalommal kis erővel pofon is ütötte, az arcát kikarmolta.

A történtek miatt a jegykezelő értesítette a rendőrséget.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments