artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bűnösnek találta a Hajdúszoboszlói Járásbíróság a nagyobb értékre, bűnszövetségben, társtettesként elkövetett lopás bűntettében azt a három borsodi férfit, akik 2013. május 14-én 1 millió forintot loptak el egy idős hajdúszoboszlói házaspártól, akikhez kukoricavásárlás ürügyén jutottak be.

Az I. r. vádlott mint különös visszaeső 5 év börtönbüntetést, 5 év közügyektől eltiltást és 3 év járművezetéstől eltiltást kapott. A II. r. vádlottat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. A III. r. vádlott büntetése többszörös visszaesőként 5 év fegyházbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás.

A bíróság teljes egészében megállapította a vádirati tényállást, miszerint a vádlottak bűnszövetségben, szervezetten, meghatározott szereposztás szerint követték el a bűncselekményt. A bíró indokolásában kiemelte, az I. r. vádlottnál azért tartja indokoltnak a járművezetéstől való eltiltást, mert mozgó bűnözőként az országot járták hasonló trükkös lopásokat elkövetve. A bíró hozzátette, ki tudja hány esetben nem buktak le, ez alkalommal is az idős asszony nem mindennapi helyzetfelismerő képessége és a szervezett rendőri intézkedés okozta a vesztüket.

Az idős házaspár az 1 millió forintját szerencsésen visszakapta.

A bíró azt is kiemelte, a trükkös lopások terén nagy a látencia, mert az érintett idős emberek sokszor csak később veszik észre, hogy eltűnt az értékük, nehezen emlékeznek vissza a bűncselekmény részleteire, vagy feljelentést sem tesznek. A döntés nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak fellebbeztek.

További információ: Trükkös kukoricafelvásárlók bűnszövetségben?

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments