artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A katasztrófavédelemhez telefonált ma reggel egy férfi egy nyilvános telefonfülkéből azzal, hogy bomba fog robbanni a Debreceni Törvényszék épületében. Az épületet - beleértve a törvényszék mellett az ügyészséget is - 3/4 9 után teljesen ki kellett üríteni. A rendőrség jelenleg vizsgálja a fenyegetés valóságtartalmát.

Legutóbb 2 év börtönre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy férfit, aki 2011-ben három alkalommal hívta fel a rendőrséget, mondván, bomba van a nyíregyházi bíróság épületében. A vádlottat köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt marasztalta el a bíróság. Mivel a bejelentések alapján nem lehetett pontosan megállapítani, hogy a vádlott mely bíróság épületére gondolt, ezért a rendőrök és tűzoltók a Nyíregyházi Járásbíróság, a Nyíregyházi Törvényszék, a Cégbíróság és Munkaügyi Bíróság épületeit is kiürítették. Az átvizsgálások során megállapították, hogy a bejelentés valótlan volt.

A Debreceni Törvényszék mára tervezett tárgyalásainak zöme egyébként nem marad el, a bírói tanácsok a Debreceni Ítélőtábla épületében folytatják a munkát. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel összefüggő, jelentős mértékben elkövetett sikkasztás bűntettében tervezett perbeszéd és ítélet viszont valóban elmarad - de nem a bombariadó, hanem az ötödrendű vádlott betegsége miatt, amelyet ügyvédje a tárgyalás megkezdése előtt jelzett telefonon. A vádlott távollétében azonban nem lehet megtartani a tárgyalást, ezért az eljárás márciusban folytatódik.

A Debreceni Törvényszék épületének átvizsgálása várhatóan mintegy két órát vesz igénybe.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments