artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2 év börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság A. Zsoltot, aki 2011-ben három alkalommal tett valótlan bejelentést a rendőrségen arról, hogy bomba van a nyíregyházi bíróság épületében. A vádlottat köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt marasztalta el a bíróság.

A. Zsolt a bíróság döntése értelmében két évig a közügyeket sem gyakorolhatja. Az ügyész egyébként perbeszédében letöltendő, a védő felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. A vádlott az utolsó szó jogán elnézést kért mindenkitől, akinek kellemetlensége származott a bombariadókból. Dr. Degrell Csilla indoklásában ki is tért erre, a bíró kiemelte: a három bombariadó nagyfokú kényelmetlenséget okozott, az ügyfelek mellett akadályozta több száz dolgozó munkáját, emellett komoly költségekkel is járt.

A bűncselekmény háttere: A. Zsoltot 2011 áprilisában társtettesként, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt marasztalta el a Vásárosnaményi Városi Bíróság. A büntetőügyet másodfokon 2011. november 8-án és december 6-án tárgyalta a Szabolcs-Szatmár–Bereg Megyei Bíróság. A férfi november 8-án 8 óra 52 perckor azzal hívta fel a Nyíregyházi Rendőrkapitányságot, hogy valaki bombát vitt be a bíróságra. 9 óra 40 perckor egy budapesti nyilvános telefonkészülékről újra telefonált, ezúttal a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányságának jelentette be, hogy tudomása szerint a Nyíregyházi Városi Bíróság fel fog robbanni. A Nyíregyházi Járásbíróság és a Nyíregyházi Törvényszék épületét a helyszínre érkező rendőrök kiürítették, átvizsgálták, s megállapították, hogy a bejelentés valótlan. A következő alkalommal – 2011. december 5-én a vádlott egy kemendollári nyilvános telefonkészülékről a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság ügyeleti telefonjára tett bejelentést, azt állítva, hogy a Nyíregyházi Bíróságon bombát helyeztek el. Mivel a hívás alapján nem lehetett megállapítani, hogy a „bejelentő” a bíróság melyik épületére gondolt, ezért a rendőrség a Nyíregyházi Járásbíróság, a Nyíregyházi Törvényszék, valamint a Cégbíróság és Munkaügyi Bíróság épületét is kiürítette. Az épületek átvizsgálása során bombát nem találtak. A. Zsolt másnap, december 6-án 9 óra 55 perckor egy zalabaksai nyilvános telefonfülkéből a Lenti Rendőrkapitányság ügyeletére kezdeményezett segélyhívást azzal, hogy Nyíregyházán bomba van a bíróságon. Mivel a bejelentés alapján megint nem lehetett pontosan megállapítani, hogy a vádlott mely bíróság épületére gondolt, ezért az intézkedő rendőrök és tűzoltók újra kiürítették a Nyíregyházi Járásbíróság, a Nyíregyházi Törvényszék, a Cégbíróság és Munkaügyi Bíróság épületeit is. Az átvizsgálások során megállapították, hogy a bejelentés valótlan volt.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, bár a határozatot az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments