artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék Sz. Norbertet, előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vádlott leghamarabb - feltételesen - 30 év múlva szabadulhat, emellett 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta őt a bíróság, valamint 484 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Sz. Norbert 2012 augusztusában vette fel a kapcsolatot egy homoszexuális gyógyszerésszel, akivel Egerlövőből Debrecenbe jöttek. A vádlott már előre készült a gyilkosságra, bicskát és váltóruhát hozott magával. A sértett lakásában pár perccel az érkezésüket követően több mint 20 késszúrással végzett áldozatával, majd lezuhanyozva, átöltözve busszal utazott haza. A vádlottat a sértett telefonjában lévő sms üzenetek juttatták rendőrkézre.

A bíróság indoklásában kitért Sz. Norbert hányattatott gyermekkorára, kiemelve: ez nem jogosítja fel őt arra, hogy gyilkosságot kövessen el. A szakértői véleményekre hivatkozva dr. Virágh Pál elmondta: két motiváció állhat a bűncselekmény mögött, vagy szexuális zaklatás áldozata volt a vádlott, vagy maga sem tudta eldönteni, milyen szexuális identitással rendelkezik és ez utóbbi okozott feszültséget benne. Miután korábbi szexuális sérelemről, sem részletes beismerő vallomásában, sem a  pszichológiai és elmeorvosi vizsgálat közben nem tett említést, vélhetően a szexuális orientációja elleni küzdelem áll a háttérben. Sz. Norbert az eljárás során többször is hangoztatta: „Azért utálom a buzikat, mert buzik.” A vádlottban egyébként már a bűncselekmény előtt egy évvel megfogalmazódott, hogy erőszakosan fellép a homoszexuálisok ellen, sőt a gyilkosságot követően is újabb homoszexuális férfiakkal vette fel a kapcsolatot.

A Debreceni Törvényszék szerint az aljas indok és az előre kiterveltség mellett a különös kegyetlenség is egyértelmű: az áldozat nyaki verőerét ért szúrás miatt 5-10 percen belül elvérzett, de az elkövető még a sértett szemébe is beledöfte a bicskát, mert „őt nézte”.

Az ügy részletei olvasható.

A Debreceni Törvényszék mai ítélete nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.  Az előzetes letartóztatás fenntartását ugyanakkor mindannyian tudomásul vették.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments