artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság bűnösnek találta L. Jánost halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért a bíróság 8 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte, 3 év 2 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől, illetve kötelezte az 533.000 Ft bűnügyi költség megtérítésére.

A bíróság súlyosító körülményt nem talált, enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen és kifogástalan közúti előéletét, őszinte megbánó magatartását és azt, hogy kiskorú gyermekről gondoskodik. Bár a kiszabható büntetés 1 - 5 évig terjedő szabadságvesztés lehetett volna, a Debreceni Járásbíróság úgy ítélte meg, hogy az enyhítő körülményekre tekintettel a törvényi minimumnál kisebb büntetést szab ki. A cselekmény tárgyi súlya azonban azt nem tette lehetővé, hogy a szabadságvesztés ne végrehajtandó, hanem felfüggesztett legyen.

Dr. Tóth Zoltán bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a vádlott élt a hallgatás jogával, így a tényállás alapjául a tanúvallomások és a szakértői vélemények szolgáltak. Ez utóbbi megállapította többek között azt, hogy a helyszínen féknyomot ugyan nem találtak, de az adatok alapján a motoros sértett 55-65 km/h sebességgel közlekedhetett. Az időjárási és a közlekedési viszonyok ideálisak voltak, az úton nem volt forgalom, így nincs magyarázat arra, hogy a belátható, egyenes útszakaszon a munkagép vezetője miért nem észlelte a szembejövő motorost. A szakértői vélemény tartalmazza azt is, hogy a munkagép kanala a talajtól kb. 1 méter magasságban volt, ami az ütközés következtében kettévágta a fiatal sértett testét. A balesetet egyébként a szakértők szerint a sértett lassító fékezés mellett legfeljebb csak akkor tudta volna elkerülni, ha 31 km/h sebességgel halad, amely a megengedett legnagyobb sebességet sem éri el (esetében: 40 km/h). Ennek nyomán a baleset bekövetkeztében "sértetti közrehatás" nem állapítható meg. Az ítélethirdetés után az ügyész, a sértettet képviselő ügyvéd, a vádlott védője és a vádlott is 3 nap gondolkodási időt kért.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments