artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság 2023. február 9-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, de legfeljebb négy hónapig elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy ez idő alatt a vádlott a bejelentett lakhelyét engedély nélkül nem hagyhatja el, csak hetente egy napon három órára a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása érdekében. A bűnügyi felügyelet szabályainak betartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőriznie az illetékes rendőrkapitányságnak.

Az eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján 2023. január 25-én 15 óra körül két fiatalkorú lány verekedett össze Debrecenben, a Sinai Miklós utcában. Az egyik lány egy kést is elővett, amivel megszúrta iskolatársát, aki súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök még a helyszínen elfogták a késsel támadó lányt. A rendelkezésre álló adatok alapján a lányok konfliktusa mögött egy fiú miatti féltékenység állt.

Az elsődlegesen szükséges nyomozati cselekmények elvégzését követően a fiatalkorú lányt a mai napon vette őrizetbe a rendőrség. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta, amelyet a bíróság megalapozottnak talált.

A bűncselekmény különös tárgyi súlyú, azt a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni. A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén a kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama 5 év, amely alapján megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne.

A bíróság álláspontja szerint a nyomozás még a kezdeti szakaszban van, az ügyben további eljárási cselekmények, így folytatólagos tanúkihallgatások, valamint eddig ki nem hallgatott tanúk felkutatása és kihallgatása szükséges.

A gyanúsított és a sértett iskolatársak, a közöttük történtekre és az előzményekre, tartani lehet attól, hogy a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság végzése végleges.

Fotó (illusztráció): police.hu

You have no rights to post comments