artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. május 9-én ítéletet hirdetett annak a két vádlottnak az ügyében, akik megkínoztak egy kutyát a Hajdú-Bihar megyei Zsákán. A bíróság a két férfit állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, amelyet az elsőrendű vádlott bűnsegédként követett el. Ezért az elsőrendű vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, míg a másodrendű vádlottat 1 év 4 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte.  és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A másodrendű vádlott vonatkozásában a bíróság a Berettyóújfalui Járásbíróság korábban jogerőssé vált ítéletében kiszabott 1 év 8 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel jelen cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az ítélet szerint Zsákán, 2020. június 5-én 12 óra 30 perc körül a másodrendű vádlott az elsőrendű vádlott tulajdonát képező, közepes termetű puli jellegű kutyának a nyakára egy damilt hurkolt és kihúzta az állatot egy földútra, majd ott kikötötte egy villanyoszlophoz. A másodrendű vádlott ezt követően az elsőrendű jelenlétében egy fejszével több csapást mért az állat fejére. Az ebet ezután magára hagyták és távoztak a helyszínről. A kutya a damil által a nyakán és a fején keletkezett sérülések következtében elpusztult. Az elsőrendű vádlott később visszament és az ebet a közelben lévő búzaföldre vitte, ahol sorsára hagyta.

Az ügyben a Berettyóújfalui Járásbíróság még 2021. szeptember 8-án tartott előkészítő ülést, amelyen a 25 és a 22 éves vádlott a vádirattal egyezően nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogukról pedig nem mondtak le. A bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, a bizonyítási eljárás végén pedig bűnösnek kimondta a két férfit.

A bíróság döntése nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, míg társa és ügyvédje enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

You have no rights to post comments