precizbanner

gafem02

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

trendybanner19

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. augusztus 21. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Milánói sertésborda

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Rizses hús

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Berettyószentmártonban élő olvasóink jelezték, az utóbbi időben megváltozott a vezetékes ivóvízük élvezeti értéke és a kellemetlen szag miatt úgy gondolják, talán fogyasztásra nem is alkalmas. Kérték szerkesztőségünket, érdeklődjünk utána az illetékeseknél, mi lehet ennek az oka, és egyáltalán nyugodt szívvel fogyasztható-e ez a víz. 

Bondár Sándor, a Herpály Team Kft ügyvezető igazgatója leszögezte, szó sincs arról, hogy egészségre káros ivóvizet szolgáltatnának a lakosság részére. A megváltozott élvezeti értéket kútváltás okozta, mivel a szentmártoni kutat az uniós határérték felett mért bórtartalom miatt be kellett  zárniuk, így ennek a területnek a vízellátását ezentúl Berettyóújfaluból biztosítják. Elmondta, ugyanakkor naponta kapnak pozitív visszajelzést is, sok fogyasztónak kimondottan jobban ízlik az újfalui víz. 

Az ügyvezető igazgató kihangsúlyozta, Berettyóújfaluban a víz megfelel az ivóvíz minőségnek, mivel nem tartalmaz olyan mennyiségben vagy koncentrációban mikroorganizmust, parazitát, kémiai vagy fizikai anyagot, amely az emberi egészségre veszélyt jelenthet. Ami miatt sokszor panaszkodnak a fogyasztók, azt a magas (de határértéken aluli!) vas, mangán és ammónia koncentrácója okozza, amit fokoz a víz viszonylag magas hőfoka. Ez helyi sajátosság, ugyanis Berettyóújfaluban elég mélyről nyerjük az ivóvizet.

Megtudtuk, a Herpály Team Kft., mint  üzemeltető köteles gondoskodni arról, hogy az ivóvíz minőségét ivóvízvizsgálatra akkreditált laboratóriumban az ÁNTSZ megyei intézetével egyeztetett vizsgálati program szerint ellenőriztesse, és ennek a kötelességének maradéktalanul eleget is tesz. Ugyanakkor az ügyvezető igazgató azt is elárulta, hamarosan a megvalósítási szakaszba ér az a pályázat, amelyet városunk ivóvízhálózatának fejlesztésére és a víztisztítási technológia korszerűsítésére nyertek. A beruházás megvalósításával sikerül majd Berettyóújfalu ivóvizének minőségét is a szigorú uniós normákhoz igazítani.
 
 

 

Szóljon hozzá!