artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Olvasónktól érkezett kérdésnek jártunk utána ismét, amely a Népligetben folyó munkálatokkal kapcsolatban érkezett. Aki mostanában arra sétált vagy kerékpározott, észrevehette az út mellett található szürke fémtáblácskákat, ezek funkciójáról kérdeztük a Városfejlesztési Iroda illetékesét.

Népliget 01Demény Zsolt műszaki referens most is készséggel állt rendelkezésünkre és elmondta, egy tanösvény készül a Népligetben, aminek a kiépítése során 24 db táblát helyeztek a sétány mellé, erre fogják azokat az ismeretterjesztő matricákat ragasztani, amelyek a bihari tájegység jellemző növényeit, állatait mutatják be színes képek és az ahhoz tartozó információ segítségével. Az anyag összeállításában a József Attila Általános Iskola tanárai is részt vesznek.
Mindemellett most zajlik a sétány közvilágításának és kamerarendszerének kiépítése is, de amint ezek a munkák befejeződnek a szintkülönbséget földfeltöltéssel fogják megszüntetni. Sajnos a tervezettnél lassabban haladnak, mivel a városban nagyon sok helyszínen dolgoznak egyszerre, de minden esély megvan arra, hogy határidőre elkészüljenek, és minél hamarabb élvezhessék ezt a fejlesztést is városunk lakói.

Olvasóinknak azt javasoljuk, ha valaki a városban még folyamatban lévő munkákról hiteles információhoz szeretne jutni, akkor forduljon továbbra is bizalommal szerkesztőségünkhöz, vagy a hivatal Városfejlesztési Irodájához, ahol akár a terveket is meg tudják tekinteni.

Népliget 02Népliget 03

You have no rights to post comments