artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. december 3. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az elmúlt napokban több olvasónk is megkereste szerkesztőségünket azzal a kérdéssel, miért korlátozzák drasztikusan a sebességet a 42-es és 47-es utak egyes szakaszain , meddig fog tartani ez a korlátozás és mérik-e a gépjárművek sebességét az említett helyeken.

 
 
 
Az illetékes Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kérésünkre elmondta:
A NIF Zrt. megbízásából Colas-Út Zrt. garanciális javítási munkálatokat végez a 42-es és 47-es úton. A munkálatok következtében sebességkorlátozást kellett bevezetni. A 2006-2007-ben elkészült 42-es főút Püspökladány - országhatár és 47-es főút Debrecen - Berettyóújfalu közötti szakasz burkolaterősítését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. indította, a NIF Zrt. a fejlesztést később vette át. A garanciális időszak 60 hónap alatti javításokat végezte el az elmúlt hetekben a kivitelező Colas-Út Zrt.
A javítás folyamán egy bitumennel kevert zúzott köves anyagot vittek fel az évek alatt megrongálódott aszfaltra, azonban a magas hőmérséklet miatt utóbbi megolvadt, ezt a kivitelezőnek a garanciális munkálatok keretében ki kell javítania. A kivitelezési munkálatok és a kavicsfelverődések elkerülése érdekében sebességkorlátozást kellett bevezetni az érintett szakaszokon. A korlátozás betartásával a járművek nem sérülnek, az esetleges kárigénnyel a Colas-Út Zrt-hez kell fordulni.
A munkálatok ellenőrzésének helyszíni bejárása kapcsán a kivitelezéskor történt hibákat a független mérnök megállapította, melyeket a Colas Út Zrt-nek szerződés szerint ki kell javítani. Az ismételt beavatkozás várhatóan július hónapban zárul. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felszólította a kivitelezőt a munkálatok mielőbbi és megfelelő minőségben történő teljesítésére.
 
A sebességméréssel kapcsolatban nem hivatalos forrásból annyit sikerült megtudnunk, a rendőrség munkatársai kellő toleranciával kezelik ezt a mindenki számára kényelmetlen állapotot, de ez nem jelenti azt, hogy az említett szakaszokon nem kell traffipaxra számítani .
 

You have no rights to post comments