precizbanner

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. június 25. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Göngyölt csirkemell karottás rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Pirított csirkemáj sós burgonyával

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Csiga-Ház Szociális Szolgáltató Intézmény 2010. július 30-án kezdte meg működését az Osváth Pál utca 10. szám alatt. Az intézmény nappali ellátó rendszerként működik a fogyatékos és pszichiátriai betegek számára.

Az intézet elsősorban a saját otthonukban élők részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, étkezésre, társas kapcsolatok kialakítására, valamint az alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére. A Csiga-Ház a harmadik életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes tagok napközbeni gondozására, foglalkoztatására és nevelésére szolgáló, a közoktatás körébe nem tartozó ellátási forma, amelynek engedélyezett létszáma 24, ebből 16 fogyatékos személy és 8 pszichiátriai beteg.

A nappali ellátás tevékenysége széleskörű, magába foglalja a pszicho-szociális rehabilitációt, az álláskereséshez való segítségnyújtást valamint a hivatalos ügyek intézésében való segítségadást. Ezen felül az intézet munkatársai segítik a betegek egészségügyi szakellátásba való eljutását, kapcsolatot tartanak a kezelőorvossal és figyelemmel kísérik a gyógyulás folyamatát. Az intézmény tagjainak lehetőségük nyílik különböző szabadidős tevékenységekben való részvételhez, mint például kézműves foglalkozások, ahol megismerkedhetnek olyan népi mesterségekkel, mint a nemezelés, szűrrátét, szövés-fonás vagy a mézeskalács készítés. A programban résztvevők a Bihari Számadó Napokon is képviseltették magukat, ahol mézes süteményükkel elnyerték a legkülönlegesebb sütemény címet. A szervezők ezen kívül nagy hangsúlyt fektetnek az érzékenyítő program népszerűsítésére is. A Fehér Bot Napról megemlékezve, a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesületének klubtagjai, valamint a Hunyadi Mátyás Tagiskola diákjai csapatokat alkotva felismerhették, milyen problémákkal szembesül nap, mint nap, egy látássérült ember, ezzel is hangsúlyozva, hogy fogyatékkal élő embertársainkat is egyenrangúként kell elfogadnunk. Az intézmény, segítve az ápoltak elhelyezkedését a munkaerőpiacon, felzárkóztató programot indított 2013 januárjában, ahol a résztvevők virágkötő tanfolyamon vehettek részt, akik a képzés elvégzése után virágkötő oklevelet kaptak, ezzel is bővítve lehetőségeiket az álláspiacon.

A Csiga-Ház nem csupán egy fogyatékos és pszichiátriai betegeket magába tömörítő intézmény. Az elmúlt három évben barátságok köttettek, a programban résztvevők közös élményekkel gazdagodtak, ellátogattak a nyíregyházi állatparkba és skanzenbe, az ünnepek alkalmával kirakodásokat rendeztek, együtt hozták létre mindazt, ami a Csiga-Házat jelenti.

Az intézmény munkatársai:

 

Bodnár Andrásné: segítő munkatárs   Derján Istvánné: szociális gondozó-ápoló
kerámia készítő ( népi kismesterség)   Makleit Béláné:

 

A Csiga-Ház elérhetőségei:

Berettyóújfalu, Osváth Pál u.10. Telefon: 06 30/ 878 5145 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szóljon hozzá!