artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A csomagküldő szolgálatok nevében megküldött SMS-adathalász kampányt követően ezúttal a Magyar Posta nevében küldenek adathalász e-maileket.

Arra figyelmeztet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya, hogy a legújabb víruskampányban a Magyar Posta nevét és arculati elemeit felhasználva küldenek e-maileket a gyanútlan felhasználóknak. A kérdéses üzenet szintén csomagkézbesítésről értesíti a címzettet, a link pedig az állítólagos küldemény nyomon követeséhez „szükséges”. A címzettek azonban – ha nincsenek résen – az üzenetben található linkre kattintva valójában egy kártékony kódot tartalmazó fájlt töltenek le a számítógépükre, ami képes az adataikat továbbküldeni a bűnözőknek.

magyar posta

A levél nyelvezete a megszokott hivatalos formulától eltér, már a megszólítás is gyanút ébreszthet. A küldő általában egy külföldi szolgáltatóhoz tartozó e-mail címet használ, és az annak ellenére sem tartozik a postához, hogy a feladó sávban a Magyar Posta felirat jelenik meg.

Ahogyan korábban, most is szükséges hangsúlyozni, hogy a postafiókba érkező üzenetek esetén minden esetben meg kell győződnünk arról, hogy az e-mail cím valóban a feladóként megjelölt szervezet hivatalos címe-e, a hivatkozás pedig valóban a szervezet oldalára irányít-e tovább! A támadás megelőzése céljából minden esetben ellenőrizzük azt is, hogy tényleg attól a csomagküldő-szolgáltatótól kapjuk-e az értesítést, amelytől a csomagot várjuk!

Sose kattintsunk olyan hivatkozásokra, amelyek fájlok letöltését vagy személyes- illetve bankkártyaadatok megadását kérik! Amennyiben egy fájl letöltése a véletlen kattintással azonnal elindul, ne nyissuk meg azt, hanem rögtön töröljük!

1. kép nni kiber

Amennyiben adathalászatra utaló eseményt tapasztal, gyanús weboldallal találkozik vagy azzal összefüggésben csalás áldozatává vált, bejelentést tehet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (a továbbiakban NBSZ NKI) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címén, vagy az NBSZ NKI incidens bejelentési felületén keresztül, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által üzemeltett Internet Hotline felületen az itt található hivatkozási címen.

You have no rights to post comments