artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

 ilonatavasz2020

Az egyenruhások összesen hét illegális migránst találtak a két személyautó ellenőrzése során Bojt és Biharkeresztes területén. A sofőrök ellen embercsempészés miatt indul eljárás.

A Bihakeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. szeptember 12-én 3 órakor Biharkeresztes területén igazoltattak egy személygépkocsit és svéd állampolgárságú vezetőjét, valamint 3 óra 10 perckor Bojt külterületén is ellenőrzés alá vontak egy másik személygépkocsit és svéd állampolgárságú vezetőjét.

Az egyenruhások az ellenőrzések során a járművek utasterében találtak hét főt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, meghallgatásuk folyamatban van.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a járművek vezetőivel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szóljon hozzá!