artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az iskolákban eltelt az első félév, a diákok már megkapták és hamarosan hazaviszik az elmúlt időszak munkájának az értékelését. A szép jegyeknek sokan örülnek, azonban vannak olyanok is, akik nagyon rosszul élik meg, hogy ha eredményeik nem éppen úgy sikerültek, ahogy azt szerették volna, vagy éppen amit szüleik elvártak tőlük.

csellengok

A megoldás a szülők kezében van, hogy gyermekében ne okozzon frusztrációt egy rosszul sikerült dolgozat, egy meggondolatlan viselkedés utáni beírás vagy a bizonyítványba került jegy. Folyamatosan figyelni kell gyermekeinkre, beszélgetni kell nehézségeikről, gondjaikról. Fontos, hogy a szülő-gyermek közötti bizalmi kapcsolat kialakuljon, a fiatalok számíthassanak családjukra, bártan el tudják mondani, ha valami aggasztja őket.

Ajánlás: 

  • Hallgassuk meg, figyeljünk rájuk, beszélgessünk velük! Szánjunk rájuk minőségi időt!
  • Ne minősítsük gyermekünket, legyünk megértőek! Ne becsüljük le problémáikat, még akkor sem, ha szerintünk túlreagálják a dolgot!
  • Ne a teljesítményétől függjön szeretetünk, az legyen feltétel nélküli, ez az alapja, hogy elnyerjük bizalmukat!
  • Fontos, hogy szükséges esetben beavassuk a pedagógust is, hogy Ő is tisztába legyen aggodalmainkkal!
  • Amennyiben úgy érezzük, hogy nem tudunk elég segítséget nyújtani gyermekünknek, forduljunk szakemberhez, akár pszichológushoz is.
  • Gyermekünk eltűnése esetén pedig azonnal tegyünk bejelentést az illetékes rendőrkapitányságon vagy a 112-es segélyhívó számon!

You have no rights to post comments