precizbanner

ilonabanner2018  

ablakállás

 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot azzal a két férfivel szemben, akik ittasan vezették gépkocsijukat Berettyóújfaluban illetve Komádiban.

FRONTÁLISAN ÜTKÖZTEK... 

A nyomozás adatai szerint egy férfi személyautójával közlekedett 2019. március 7-én 12 óra 30 perc körül Berettyóújfaluban, a Bocskai utcában. A sofőr, amikor gépkocsijával balra kanyarodott egy szervizútra, nem adott elsőbbséget egy Renaultnak, aminek frontálisan nekiütközött. Az egyenruhások a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, ami a Ssangyong sofőrjénél pozitív értéket mutatott, ezért őt előállították. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az 57 éves gáborjáni férfivel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

frontalisan02frontalisan01


"...ÉN VEZETTEM, ERRE MÉG EMLÉKSZEM..."

A vizsgálat adatai szerint a budapesti lakos 2019. október 5-én 22 óra körül Komádiban, az általa vezetett személygépkocsival közlekedett, amikor a Kossuth utcában kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére megállás nélkül behajtott a Fő utcai kereszteződésbe és egy fának ütközött.

A balesetben sem a járművezető, sem utasa nem használta a biztonsági övet. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek és a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja is.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. Elismerte, hogy járművezetés előtt szeszes italt fogyasztott és elmondta a rendőröknek, hogy arra még emlékszik, hogy ő vezetett, de utána már csak a kórházi ápolás a következő emléke.

ittasvezeto01ittasvezeto02

A nyomozó hatóság befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is kihat a biztonságos járművezetésre. Hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, megnő a reakcióidő, ezért aki ittas állapotban vezet, nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Fontos, hogy szabálykövetően, türelmesen és toleránsan közlekedjenek! Előzzük meg a tragédiákat,

...hogy mindenki hazaérjen!

Szóljon hozzá!