artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. július 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült csirkecomb fűszeres bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

A heti desszert: Tiramisu 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Hortobágyi aprópecsenye tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

allampapir

kontrollbanner

ilonatavasz2020   

Vasárnap véget ért a kínai ShenZhen városban megrendezett, háromnapos GrimpDay Asia kötéltechnikai verseny, amelyen tizennyolc, kötéltechnikai mentést végző csapat mérte össze tudását. Magyarországot a versenyen a HUNOR Mentőszervezet nyolcfős versenycsapata képviselte, amely egy teljes éven át tartó felkészülés után, az európai megméretésen nyert kvalifikációval jutott ki a világ egyik legrangosabb kötéltechnikai versenyére.

2019 júniusában a HUNOR versenycsapata az évente megrendezett GrimpDay kötéltechnikai versenyen négy kontinens tizenhárom országának harminc mentőcsapata közül a dobogó második helyére állhatott fel, az ázsiai világversenyen való indulásra is jogot szerezve ezzel. A nyolcfős csapat a Belgiumban rendezett európai verseny után intenzív felkészülésbe kezdett, amely során több fővárosi és megyei helyszínen tette próbára tudását. A HUNOR gyakorlatozott egyebek mellett a Kőröshegyi völgyhídon és a Puskás Arénában is.

A csapat november 20-án indult útnak Budapestről a kínai ShenZhen-be, mintegy kétszázötven kilogrammnyi felszereléssel. A november 22-24. között megrendezett világversenyen tizennyolc csapat vett részt: az előírás szerint a csapatoknak legalább hét főből kellett állniuk, a védőeszközökön túl pedig az öltözetre, a ruházatra, a lábbelire, a felszerelés meglétére és a személyi kompetenciákra is szigorú előírások vonatkoztak. A csapatnak a kötéltechnikai mentések során kétköteles és önfékező biztosítási rendszert is ki kellett építenie, és legalább hatszáz méternyi kötélzettel kellett rendelkeznie, hogy hatvan méter magas kötélpályát is ki tudjon alakítani. A szervezők nem biztosítottak technikai eszközt, sem felszerelést.

A HUNOR kötéltechnikai versenycsapatát Égető Szilárd tűzoltó főhadnagy (FKI), Berényi Imre tűzoltó főhadnagy (Baranya MKI), Kormos László tűzoltó hadnagy (Heves MKI), Balogh András tűzoltó főtörzsőrmester (Baranya MKI), Szrága Árpád tűzoltó főtörzsőrmester (Pest MKI), Pinkóczi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester (FKI), Fegyverneki Máté tűzoltó főtörzsőrmester (Hajdú-Bihar MKI) és Csatári Gergő tűzoltó főtörzsőrmester (Hajdú-Bihar MKI) alkotta.

A verseny az első napon előselejtezővel indult, amelyet a második és a harmadik napon intenzív versenyzés követett. A HUNOR nyolcfős kötéltechnikai csapata a szervezőktől elnyerte a „legkreatívabb” csapatnak járó kitüntetést, összetettben pedig az ötödik helyen végzett, a nemzetek sorrendjét tekintve azonban Magyarország az első három helyezett Kína és a negyedik helyezett Spanyolország után a harmadik ország lett a rangsorban.

„A verseny roppant összetett feladatokból állt, nagyon komoly fizikai és szellemi terhelést jelentett. A három nap alatt összesen kilenc feladatot kellett teljesítenünk. A nyelvi nehézségek némi kihívást jelentettek, a csapat így kapott egy tolmács kísérőt maga mellé. Akadtak nehézségeink, de a verseny minden percét élveztük” – fogalmazott a csapatot vezető Égető Szilárd tűzoltó főhadnagy az eredményhirdetésen.

Fotók: HUNOR, GrimpDay Asia, Sheena Chung

hunor01

Szóljon hozzá!