artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó: haon.hu

FRISS: Az utómunkálatokat végzik a tűzoltók Püspökladány külterületén, a 42-es főút közelében.

Vezetékhasadás történt, egy a föld alatt húzódó cső sérült meg, és a belőle kiáramló gáz égett. A káresethez a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi, a berettyóújfalui, a szeghalmi és a szolnoki hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak.

Miután a sérült vezetéket elzárták, a lángolás egyre kisebb lett, majd megszűnt. A tűz foltokban a környező növényzetre is átterjedt, és körbálák is meggyulladtak. Az egységek ezen a területen jelenleg két vízsugárral az utómunkálatokat végzik. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez, az eredmények nem mutatnak ki koncentrációt. A 42-es főút Püspökladány és Báránd közötti szakaszát lezárták a munkálatok idejére, és a közlekedőket a 4-es számú főúton, Kaba irányába, a 3407-es és 4801-es számú utakra terelik.

Az FGSZ Földgázszolgáltató Zrt. közleménye szerint a Hajdúszoboszló-Endrőd közötti 800 milliméteres átmérőjű, nagynyomású gázvezeték hasadt fel eddig ismeretlen okból. A tüzet eloltották, megtörtént a vezeték nyomásmentesítése, ezzel a gázkiáramlás megszűnt és a közvetlen veszély elhárult. Információik szerint személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.
A térség fogyasztóinak ellátása alternatív útvonalakon folyamatosan biztosított, a nagynyomású földgázrendszer kapacitásai mind a baleset közvetlen környezetében, mind a rendszer egészében rendelkezésre állnak - írták.

You have no rights to post comments