artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A viharos időjárás miatt pénteken ötvennégy alkalommal vonultak csak műszaki beavatkozásra a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók, de szombaton és vasárnap is számos riasztás érkezett. Nagyrészt megrongált tetőlemezeket, letördelt gallyakat, kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, amelyek veszélyeztették a gyalogos és a közúti forgalmat. A térségünket érintő eseményekből válogattunk.

A komádi önkormányzati egység vonult szombaton, ők egy nyolcméteres fát távolítottak el, amely gyökerestől dőlt ki. Fa miatt vonultak a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók is, akik a bicikliút mellett vágtak le egy lehasadt faágat a Dózsa György utcában. Derecskén is rombolt a szél, ott is a berettyóújfalui egységet riasztották. 

Püspökladányban, a Fazekas Mihály utcában villanyoszlop dőlt ki, ezt kellett a püspökladányi hivatásos tűzoltóknak kézi erővel eltávolítaniuk. Bárándon, a Róna utcában egy kémény egy melléképület tetejére dőlt, emiatt a ház fűtését nem tudták az ott élők megoldani, rokonokhoz költöztek ideiglenesen.

Tűzesetekhez is riasztották szombaton a tűzoltókat. Reggel Sárrétudvariban, a Zrínyi utcában korom izzott egy családi ház kéményében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Hajdúböszörményben, az Arad utcában is kéménytűz volt, a város hivatásos tűzoltói távolították el az izzó részeket.

Szabadtéri tűz keletkezett szombaton Komádiban, a Mátyás király utca végén. Ezer négyzetméteren égett a száraz avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A debreceni hivatásos tűzoltók a debreceni Községhatár útra vonultak, ott egy hektáros területen lángolt a vágástéri hulladék. A tűz az akácerdőt veszélyeztette, ezért a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Nádudvar külterületén ötszáz négyzetméteren a nádas égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet kéziszerszámokkal.
csatorna parton keletkezett tűz Furta külterületén. Kéziszerszámokkal oltották el a lángokat a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók.

Berettyóújfalu külterületén a 42-es számú főúton egy öt méter magas fa telefonvezetékre dőlt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Püspökladány külterületén a Hosszúháti útfélen a nádas égett kétszáz méter hosszan. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

You have no rights to post comments