artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A 28 éves gyanúsítottat nemcsak a sértettek, hanem egy éber házőrző is megakadályozta abban, hogy bejusson a házakba.

Egy 72 éves álmosdi nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. január 29-én 18 óra körül arról, hogy egy férfi be akart törni hozzá, azonban megzavarta, ezért az ismeretlen átugrott a szomszéd kertjébe. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, meghallgatták a bejelentőt, valamint a 79 éves szomszédot is, aki elmondta, hogy kutyája ugatására lett figyelmes. Az ugyancsak egyedül élő nő, ezért kiment a kertjébe, ahol az ismeretlen rátámadt, többször megütötte, viszont az asszony Pákó névre hallgató házőrző kutyája a védelmére kelt és olyannyira sikerrel járt, hogy a betörő a kerítésen keresztül átugorva menekült el.

received 411059126304083

A vámospércsi rendőrök és a kokadi körzeti megbízott közös munkájának eredményeként került a 28 éves férfi a nyomozók látókörébe. A kokadi lakost 2019. február 7-én fogták el a rendőrök és előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták B. Bélát, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Törvényszék 2019. február 8-án elrendelt. A nyomozás adatai szerint a férfi az első ingatlant szemelte ki magának, még az áramot is lekapcsolta, viszont az ott lakó idős nő kiment, ezért B. Béla átmászott a szomszédos ház kertjébe. Itt azonban szembe találta magát a 79 éves tulajdonos kutyájával, aki ugatással jelezte az idegent gazdájának. Amikor az idős nő kiment a kertbe a gyanúsított megütötte, azonban a kutya ezt nem hagyta és megtámadta a betörőt, aki ennek hatására elmenekült.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsítottal szemben.

You have no rights to post comments