artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A hajdú-bihari és a román rendőrök közös közlekedési akciót szerveznek. A rendőrség elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésbiztonság javítása és a balesetek megelőzése. Ennek érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a romániai Bihor Megyei Rendőr-felügyelőség együttműködési megállapodása alapján a magyar és román rendőrök az adventi időszakban – 2018. november 30-tól – Ébresztő Akciót szerveznek.

A közlekedési akció célja, hogy a megnövekedett járműforgalomban több száz vagy ezer kilométert közlekedő – hazánkba érkező, külföldről hazatérő vagy átutazó – gépjárművezetők pihenőidőt tartsanak, megelőzve ezzel az úgynevezett elalvásos balesetek bekövetkezését.

A két ország rendőrei közösen, a határhoz vezető utakon végeznek ellenőrzéseket. A járművezetőket forró kávéval és teával kínálják, valamint beszélgetnek velük és baleset-megelőzési tanácsokkal látják el őket, annak érdekében, hogy a sofőrök felfrissüljenek ... hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments