artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Fotó: Privát Facebook oldal

Szerették és tisztelték páciensei, s ugyanúgy megrendültek a mentős kollégák is dr. Vajna Péter halálán. A mentő- és háziorvosként dolgozó, 49 éves doktor szenvedett tragikus motorbalesetet múlt hét pénteken délután Bezenyénél. Dr. Vajna Péter Berettyóújfaluban született, gyermekkorát Bakonszegen töltötte és városunkba járt középiskolába. Részvéttel osztozunk a család fájdalmában.

A hétvégén számos mentő megváltoztatta profilképét a Facebookon, s a fekete szalag csak egyet jelenthet: kollégát, vagy ahogy ők mondják, bajtársat gyászolnak. Bajtársuk, dr. Vajna Péter mentőorvos hunyt el pénteken délután.

A tragédia tényét – akkor még mit sem sejtve az elhunyt személyről – röviden közöltük, mostanra azt is tudjuk tehát, kit gyászol a mentőstársadalom. 

De nemcsak ők, hanem a győr-gyárvárosiak is, Vajna doktor ugyanis nagyjából egy éve lett többjük háziorvosa. Személyéről, hivatástudatáról és a betegek iránti tiszteletéről sokat elmond, hogy bár csak rövid ideje praktizált ebben a körzetben; családos, fiatal és idős páciensei is szuperlatívuszokban beszéltek róla. Volt, aki a közös hobbi, a motorozás okán került közelebbi barátságba vele, s ahogy mondta, bármi gond akadt a családban – akkor is, ha a gyermekeiről volt szó –, elsőként „Pétertől" kért tanácsot. Az idősebb páciensek azt a tiszteletet emelték ki, amit irántuk tanúsított, sokan könnyek között emlékeztek a doktorra, a tragédia ténye ugyanis gyorsan elterjedt a városrészben – bár biztosan vannak olyanok is, akik most értesülnek a szomorú hírről. 

Hogy Vajna Péter mekkora űrt hagyott maga után, mutatja az is, hogy a mentőknél annyit kértek, most ne kérdezzük őket. Szándékosan tesszük ezt a gyászoló családdal is, részvétünket nyilvánítva nekik.

1

Az orvos a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Fotó: Police.hu

A rendőrséget tegnap ismét megkerestük, hogy a baleset körülményeiről többet megtudjunk, mint amit szombaton közölhettünk. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az orvos előtt haladt egy személygépkocsi a 15-ös számú főúton, mindketten egy irányba – Bezenye felé – haladtak. Az autó sofőrje egy név és számozás nélküli út kereszteződéséhez érkezve balra kezdett kanyarodni. A motoros észlelte ezt, s azonnal fékezett, de ennek következtében a motorkerékpárja az oldalára dőlt, majd az úttesten csúszva az autónak ütközött. Az orvos a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A tragédiát azért írtuk meg az áldozat személyazonosságával együtt, mert háziorvosról van szó, s így érintettek a betegek is. A győri önkormányzat illetékes vezetőjének tájékoztatása szerint egy ideig még biztosan a gyárvárosi praxis másik két orvosa látja el a helyettesítést, de amint lehet, a megüresedő hely pótlásáról gondoskodni fognak.

Úgy tudjuk, azon a végzetes napon az orvos még egyszer szeretett volna megtenni egy kört a motorjával, hogy hobbijának hódolva búcsúzzon a nyártól. Most tőle búcsúznak a betegei, bajtársai, szerettei, Isten nyugosztalja. 

Forrás: kisalfold.hu

You have no rights to post comments