precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Párizsi csirkemell sült burgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csikóstokány tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

 szintoktatas3

precizbannerkicsionkentesseg

Fotó: Privát Facebook oldal

Szerették és tisztelték páciensei, s ugyanúgy megrendültek a mentős kollégák is dr. Vajna Péter halálán. A mentő- és háziorvosként dolgozó, 49 éves doktor szenvedett tragikus motorbalesetet múlt hét pénteken délután Bezenyénél. Dr. Vajna Péter Berettyóújfaluban született, gyermekkorát Bakonszegen töltötte és városunkba járt középiskolába. Részvéttel osztozunk a család fájdalmában.

A hétvégén számos mentő megváltoztatta profilképét a Facebookon, s a fekete szalag csak egyet jelenthet: kollégát, vagy ahogy ők mondják, bajtársat gyászolnak. Bajtársuk, dr. Vajna Péter mentőorvos hunyt el pénteken délután.

A tragédia tényét – akkor még mit sem sejtve az elhunyt személyről – röviden közöltük, mostanra azt is tudjuk tehát, kit gyászol a mentőstársadalom. 

De nemcsak ők, hanem a győr-gyárvárosiak is, Vajna doktor ugyanis nagyjából egy éve lett többjük háziorvosa. Személyéről, hivatástudatáról és a betegek iránti tiszteletéről sokat elmond, hogy bár csak rövid ideje praktizált ebben a körzetben; családos, fiatal és idős páciensei is szuperlatívuszokban beszéltek róla. Volt, aki a közös hobbi, a motorozás okán került közelebbi barátságba vele, s ahogy mondta, bármi gond akadt a családban – akkor is, ha a gyermekeiről volt szó –, elsőként „Pétertől" kért tanácsot. Az idősebb páciensek azt a tiszteletet emelték ki, amit irántuk tanúsított, sokan könnyek között emlékeztek a doktorra, a tragédia ténye ugyanis gyorsan elterjedt a városrészben – bár biztosan vannak olyanok is, akik most értesülnek a szomorú hírről. 

Hogy Vajna Péter mekkora űrt hagyott maga után, mutatja az is, hogy a mentőknél annyit kértek, most ne kérdezzük őket. Szándékosan tesszük ezt a gyászoló családdal is, részvétünket nyilvánítva nekik.

1

Az orvos a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Fotó: Police.hu

A rendőrséget tegnap ismét megkerestük, hogy a baleset körülményeiről többet megtudjunk, mint amit szombaton közölhettünk. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az orvos előtt haladt egy személygépkocsi a 15-ös számú főúton, mindketten egy irányba – Bezenye felé – haladtak. Az autó sofőrje egy név és számozás nélküli út kereszteződéséhez érkezve balra kezdett kanyarodni. A motoros észlelte ezt, s azonnal fékezett, de ennek következtében a motorkerékpárja az oldalára dőlt, majd az úttesten csúszva az autónak ütközött. Az orvos a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A tragédiát azért írtuk meg az áldozat személyazonosságával együtt, mert háziorvosról van szó, s így érintettek a betegek is. A győri önkormányzat illetékes vezetőjének tájékoztatása szerint egy ideig még biztosan a gyárvárosi praxis másik két orvosa látja el a helyettesítést, de amint lehet, a megüresedő hely pótlásáról gondoskodni fognak.

Úgy tudjuk, azon a végzetes napon az orvos még egyszer szeretett volna megtenni egy kört a motorjával, hogy hobbijának hódolva búcsúzzon a nyártól. Most tőle búcsúznak a betegei, bajtársai, szerettei, Isten nyugosztalja. 

Forrás: kisalfold.hu

Szóljon hozzá!