precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 22. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

 precizbannerkicsionkentesseg

A férfi egy közösségi oldalon ismerkedett meg a sértettel, akitől több mint 600 ezer forintot csalt ki. A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

Egy nő tett feljelentést 2018. május 22-én a rendőrségen arról, hogy egy közösségi oldalon megismerkedett egy férfival, aki több részletben is pénzt kért tőle. A nő jóhiszeműen teljesítette a férfi kéréseit és közel négy hónap alatt több mint 600 ezer forintot utalt át az Angliában tartózkodó férfinak. A nő elmondta, hogy a készpénzt odaadta a szomszédjának, akit azzal bízott meg, hogy utalja át a pénzt az internetes ismerősének. A rendőrök a nyomozás során kihallgatták a 35 éves szomszédot, aki kérdéseikre zavart válaszokat adott, majd beismerte, hogy a közösségi oldalon az egyébként nem létező profilt is ő hozta létre, valamint elmondta, hogy a nőtől kapott készpénzt semmilyen számlára nem utalta tovább. D. Csaba közel 4 hónapig adta ki magát egy Angliában tartózkodó katonai szóvivőnek, de a nyomozás adatai szerint olyan is volt, hogy akcentust színlelve telefonon beszélt a sértettel.

A nyomozó hatóság a balmazújvárosi férfival szemben folytatott büntetőeljárást 2018. június 1-jén befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy különböző közösségi oldalak kiváló lehetőséget biztosítanak a barátainkkal, családtagjainkkal, ismerőseinkkel való kapcsolattartásra, élményeink, fotóink és fontos életeseményeink megosztására. Az online térben való létnek köszönhetően a tér és az idő szabta korlátok leomlottak, a kommunikáció sokkal könnyebb és gyorsabb csatornákon zajlik. A közösségi oldalak az előnyök mellett ugyanakkor kockázatot is jelentenek a felhasználók számára, ha azt nem tudatosan és kellő körültekintéssel használják.

A csatolt tájékoztató anyagban a rendőrség a közösségi oldalak biztonságos használatához ad tanácsokat.

Szóljon hozzá!