artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök információi szerint feltehetőleg közel 160 üveg mérgezett ital van még ismeretlen személyeknél.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytat nyomozást egy 47 éves debreceni lakossal szemben.

A megalapozott gyanú szerint N. Sándor metil alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis, mérgező italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozás adatai szerint feltehetőleg még 160 üveg – a gyanúsított által előállított – mérgező szeszes ital van ismeretlen személyeknél. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy akik ismert italmárkák üvegében lévő, zárjegy nélküli, „Duty Free Shop” felirattal ellátott, mérgező szeszes italt vásároltak, abból ne igyanak!

Felhívjuk a figyelmet, hogy bizonytalan helyről származó, ismeretlen eredetű, a szükséges engedélyekkel nem rendelkező üzletből vagy személytől vásárolt folyadékot, szeszes italt ne fogyasszon, ezeket csak hivatalos forrásból szerezze be!

 mérgezett ital 3

A Hajdú-Biharban történt metil-alkohol-mérgezés miatt már csak ketten vannak kórházban. A két fiatalkorú állapota azonban válságos.

A Hajdú-Bihar megyei Szerepről metil-alkohol-mérgezéssel kórházba vitt 21 beteg közül két válságos állapotú fiatal van még kórházban – tájékoztatta a Debreceni Egyetem csütörtök este az MTI-t.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikáján ápolt öt beteg közül három a nap folyamán tünetmentes volt, az orvosok további megfigyelést javasoltak, ám ők saját felelősségükre hazamentek. A Gyermekgyógyászati Klinikára került hat gyermek közül három szerda este, három pedig csütörtökön került haza.

Farkas Béla, a karcagi Kátai Gábor Kórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta: a Szerepről kórházukba került három embernél a mérgezés nem volt bizonyítható, teljesen panaszmentesek voltak, így ők is hazamehettek.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: hozzájuk egy beteget szállítottak, ám súlyos, válságos állapota miatt továbbvitték a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikájára. Ő az egyik életveszélyes állapotú beteg, aki jelenleg is a klinikán van – fűzte hozzá.

You have no rights to post comments