artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki 36 illegális migránst próbált Németországba juttatni.

Berekböszörmény és Körösszegapáti között 2016. december 16-án 7 óra körül a menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetője arra lett figyelmes, hogy az út melletti szántóföldről egy csoport indul meg az úttest irányába, majd beszállnak egy fehér színű, holland rendszámú zárt mikrobuszba.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Berekböszörménynél megállították a külföldi gépkocsit, amelynek ellenőrzésekor a rakodótérben 36 illegális migránst találtak. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak Románia felől gyalog érkeztek az ország területére, ahol a sofőr már várta, hogy Németországba vihesse őket.
A magukat szír, iraki és iráni állampolgároknak valló férfiak nem rendelkeztek Magyarország területére való belépésre vagy tartózkodásra feljogosító érvényes úti okmányokkal, ezért őket előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre.
A 36 illegális migránssal szemben tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás, amelyet követően 2016. december 17-én – visszafogadási egyezmény alapján – a rendőrök a román hatóságok részére átadták őket.
A holland férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. december 19-én elrendelt.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az 53 éves férfival szemben, a kirendelt szakértői vélemények alapján – az embercsempészés bűntett mellett – emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is lefolytatta a büntetőeljárást, tekintettel arra, hogy a kisbusz rakterében már csak körülbelül 4-8 percre elegendő oxigén volt, amikor a járőrök megállították a járművet, így az ott utazók fulladása is bekövetkezhetett volna.
A nyomozók a külföldi férfival szemben 2017. november 20-án befejezték a nyomozást, amelynek iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek.

migransok01

You have no rights to post comments