artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 17

2024. május 17. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Bakonyi betyárleves

Rántott tengeri halfilé remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tizennégy segélyhívás érkezett megyei főügyeletünkre a hétfői napon. Hét tűzeset mellett, négy műszaki mentés adott feladatot az egységeknek. Főként avartüzekhez kellett vonulni.

Körülbelül 150 körbála gyulladt ki tegnap kora reggel Komádiban egy sertéstelepen. A lángok megfékezésére a helyi önkormányzati, a berettyóújfalui és a szeghalmi hivatásos egységek vonultak. A tűz több ezer bálát veszélyeztetett, így a füstölő részeket erőgép segítségével távolították el, amit a tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltottak el. Késő délelőttre sikerült eloltani a tüzet, személyi sérülés nem történt, de jelentős anyagi kár keletkezett.

Tiszavasváriban egy 10 hektár területű búzatarló gyulladt meg a reggeli órákban. A tűzesethez a tiszavasvári és hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak és egy vízsugár, valamint kéziszerszámok segítségével avatkoztak be a lángok megfékezésére.

A kora délutáni órákban, szintén a tarló kapott lángra- Vámospércs külterületén gyulladt meg a búzatábla. A helyszínre kiérkező nyíradonyi és debreceni tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet, mely végül négy hektáron pusztított. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ezen kívül, veszélyesen megdőlt fákhoz is riasztottak egységeket Debrecenben, Egyeken és Berettyóújfaluban is. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével mindenhol megszüntették a veszélyhelyzetet.

You have no rights to post comments