artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen elfogták azt a két fiatalt, akik megrongáltak egy fagylaltot árusító kisteherautót Derecskén.

A Derecskei Rendőrőrs rongálás szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást két debreceni lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 4-én 20 óra 30 perc körüli időben egy állampolgár telefonon arról értesítette a rendőrséget, hogy Derecskén, a vasútállomás melletti utcában két fiatal megrongált egy fagylaltot árusító gépkocsit, majd a helyszínről elszaladtak.

A bejelentést követően a helyi rendőrőrs körzeti megbízottjai a helyi polgárőrökkel közösen a környező utcákban adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeként a látókörükbe kerültek a rongálók. A városban a polgárőrök által visszatartott 16 éves fiatalokat az egyenruhások intézkedés alá vonták.

 A fiúk elmondták, hogy azért rongálták meg a gépjárművet, mert az árustól nem kaptak fagyit hitelbe. A rendőrök az igazoltatás során azt is megállapították a Debreceni Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözi a két debreceni lakost. A járőrök rongálás szabálysértés elkövetése és az érvényben lévő körözés miatt a Derecskei Rendőrőrsre előállították a fiatalkorúakat, akiket meghallgattak, majd átvitték őket az egyik berettyóújfalui gyermekotthonba.

You have no rights to post comments