artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A tettes Berettyóújfaluban ellopott egy kerékpárt, de a szolgálaton kívüli rendőr tetten érte és elfogta őt. A gyanúsított most a bíróság előtt felelhet tettéért.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. június 5-én 20 óra 40 perc körüli időben a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség egyik szabadnapos rendőre gépkocsijával leparkolt egy berettyóújfalui áruház előtt és be akart menni az üzletbe vásárolni. A rendőrnek a bolt kerékpártárolójánál feltűnt azonban egy gyanús férfi, aki egy akkumulátoros flex segítségével levágta a bicikli lakatját, majd felült a kétkerekűre és elhajtott. Nagy Ádám r. főtörzsőrmester azonnal beült a személyautójába és követni kezdte a tolvajt. Az esetet látta egy arra sétáló állampolgár is, aki a szabadnapos rendőr segítségére sietett és szaladni kezdett a tettes után, majd beült a főtörzsőrmester autójába és együtt követték a férfit. A rendőr a 47. számú főúton autójával megállt a tolvaj előtt, szolgálatba helyezte magát és elfogta a debreceni lakost, valamint telefonon értesítette a rendőrséget. A bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök a 38 éves férfit előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók Sz. Imrét gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a terhelttel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. június 6-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A nyomozóhatóság munkatársai a lefoglalt kerékpárt visszaadták a sértettnek.

You have no rights to post comments