artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Halálos közlekedési baleset ügyében élt vádemelési javaslattal a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság.

 

 

 

 

A nyomozás adatai szerint 2014. február 15-én 9 óra 15 perc körüli időben egy személygépkocsi haladt a 47. számú főúton Berettyóújfalu felől Debrecen irányába, amikor a gépjármű sofőrje a 31. kilométerszelvényben az előtte haladó nyerges vontató előzésébe kezdett és áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba. Előzés közben a járművet vezető K. Imre – a sűrű köd miatt – nem észlelte a szemből szabályosan közlekedő román honosságú járműszerelvényt, mellyel frontálisan összeütközött. A hirtelen fékező tehergépjármű mögött haladó szintén román felségjelzésű kamion sofőrje már nem tudott megállni és fékezés közben neki ütközött az előtte haladónak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közlekedési baleset következtében a személygépkocsiban utazó 47 éves nő és 28 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az autó 62 éves sofőrje és a vele frontálisan ütköző tehergépjármű mögött haladó teherautó 33 éves román vezetője súlyos sérüléseket szenvedtek. K. Imrével szemben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, mely során a férfi vezetői engedélyét bevonták. A rendőrök a 62 éves veszprémi lakost később gyanúsítottként kihallgatták.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a terhelttel szemben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértők bevonásával – folytatott nyomozást 2014. május 30-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

You have no rights to post comments