artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az országos tűzgyújtási tilalom és a számos figyelmeztetés ellenére a hosszú hétvégén összesen közel 2500 tűzesethez vonultak a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltók egységei.

A szabadtéren keletkezett tüzek száma két-háromszorosa volt egy átlagos napon szokásosnak. A megyében 153 esetben kellett kivonulniuk  a tűzoltóknak - tudtuk meg Benke Valéria századsotól, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívőjétől.
 
A berettyóújfalui tűzoltóparancsnokság munkatársainak a 4 nap alatt közel 30! helyszínen kellett megfékezniük a lángokat. Nádas, avar égett többek között Derecske, Bojt, Berekböszörmény, Szentpéterszeg, Gáborján, Nagykereki, Kismarja, Álmosd, Hencida, Pocsaj, Tépe, Told, Mezőpeterd, Biharugra települések határában.
Az esetek közül kiemelkedik Konyár, (olyan nagy terület kapott lánra, hogy több mint 3 óra megfeszített munka után sikerült eloltani a tüzet), Pocsaj, (ahol egy 1000 négyzetméteres szeméttelep égett foltokban), illetve Biharkeresztes, ahol a vasúti sínek mellett elhelyezett talpfákra is átterjedt a tűz.
 
A szóvivő felhívta a figyelmet a tűzgyújtási tilalom szigorú betartására, mert az tűzeseteket szinte kivétel nélkül emberi gondatlanság, az eldobott csikkek, vagy a tilalom figyelmen kívül hagyása okozta.

You have no rights to post comments