artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Romániai Nemzeti Utak és Autópályák Nemzeti Társasága mai sajtótájékoztatója szerint a rossz időjárási viszonyok miatt a mai napon 12.00 órai kezdettel egyes megyék / BUZAU, IALOMITA, GALATI, BRAILA, VRANCEA, TULCEA, CALARASI / teljes úthálózata lezárásra került, s országuk területén egyes útszakaszokon forgalom-korlátozásra került sor. 

Ezen intézkedés érinti többek között az Ártándi Közúti Határátkelőhelyet, bár a határátkelőhelyen a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú teherautók még beléphetnek Románia területére, de a román hatóságok Nagyvárad /Oradea/ előtt megállítják, és az időjárási viszonyok megváltozásának függvényében engedik továbbközlekedni.
 
A román szervek intézkedése kapcsán, ezért torlódásra lehet számítani a román-magyar határátkelőhelyek környékén. A rendőrség folyamatosan figyeli a kamionforgalmat, és szükség esetén már a határátkelőhelyek előtt parkolóba tereli a járműveket. 
 
A tájékoztatás szerint a korlátozásokat az időjárás függvényében fogják a román illetékes szervek feloldani. 
 
A Romániai Nemzeti Utak és Autópályák Nemzeti Társasága kéri a közúti forgalomban résztvevőket, hogy a forgalmi blokádok elkerülése végett a forgalomirányító rendőrök jelzéseit vegyék figyelembe, a gépjármű sebességét az időjárás és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, valamint a járműveket megfelelően szereljék fel téli gumival, hólánccal, lapáttal…stb.
 
Kiegészítő információkat a nemzeti úthálózatok állapotáról a Romániai Nemzeti Utak és Autópályák Nemzeti Társaságának ügyeletétől lehet kérni a 021/264-33-33, 021/9360 telefonszámokon, vagy a román nyelvű honlapon lehet tájékozódni.

You have no rights to post comments