artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) teljes jogú tagjaként részt vesz a szervezett „European Operation Drugs & Alkohol” elnevezésű közlekedésbiztonsági akciójában.

A fokozott ellenőrzés kifejezetten az ittas, vagy bódult állapotban történő járművezetés, illetve járművezetők ellenőrzésére irányul.

A rendőrség az európai szintű közúti ellenőrzés végrehajtása előtt felhívja a járművezetőket, hogy “józanul és tisztán” vezessenek.

A JÁRMŰVEZETŐK egész Európában számíthatnak alkohol és kábítószer-fogyasztás ellenőrzésre, mivel az európai rendőri szervek 2012. december 10. és 16. között fokozott közúti ellenőrzést tartanak. Az Európai Közlekedési Rendőrségek Hálózata (TISPOL) ismét felhívja a járművezetőket, hogy józanul és tisztán vezessenek, tartózkodjanak a járművezetés előtt alkohol vagy kábítószer fogyasztásától.

Koen RICOUR a TISPOL elnöke az alábbiakat mondta az ellenőrzéssel kapcsolatosan:

“Az ittas vagy kábítószertől befolyásolt állapotban történő járművezetés veszélye nyilvánvaló, és éppen ezért jogellenes minden európai országban. A legkisebb alkoholmennyiség is befolyásolja a vezetési képességet.

Aki a figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyva ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti. Ezért fognak a jövő héten a rendőrök közúti ellenőrzést tartani. A járművezetők jól látható és széleskörű ittasság és kábítószeres befolyásoltság ellenőrzésre számíthatnak bárhol, bármikor, akár nappal, akár éjjel.

A tanácsunk világos, egyszerű és egyértelmű. Ha alkoholt fogyasztott, ne vezessen. Ha vezetnie kell, ne fogyasszon előtte alkoholt. Ha kábítószert fogyasztott, ne vezessen. Ha gyógyszert vett be, a betegtájékoztatónak megfelelően járjon el. Ha abban az áll, hogy a gyógyszer szedése mellett nem vezethet, ne vezessen. A tanácsaink célja az, hogy Önt és másokat is biztonságban tudjunk.

Ha kétségei vannak a gyógyszerei és a járművezetés összefüggéseivel kapcsolatosan, azt tanácsoljuk, hogy kérje ki egy egészségügyben járatos személy tanácsát, mielőtt vezetne.”

A tavaly decemberben végrehajtott hasonló ellenőrzés során 1 025 482 járművezetőt ellenőriztek 27 európai országban. Az ellenőrzések során 13 588 esetben ittasságot, 1 300 esetben kábítószeres befolyásoltságot állapítottak meg.

További információ a honlapon található

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

You have no rights to post comments