artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Honvédség (MH) felkészült a rendkívüli téli időjárás okozta nehézségek leküzdésére. A mentési munkálatokat speciális eszközökkel segítik, de szükség esetén a tartalékos állomány is rendelkezésre áll - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A Honvéd Vezérkar főnöke intézkedésének megfelelően 17 településen alakultak meg azok a munkacsoportok, amelyek katasztrófaveszélyes helyzet esetén - a kirendelést követően - azonnal képesek bekapcsolódni a mentési munkálatokba - hangsúlyozta a HM.

Kifejtették: a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer 50 munkacsoportjában, mintegy 300 ember, több mint 100 technikai eszközzel készen áll arra, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak, de rendelkezésre áll a Magyar Honvédség tartalékos állománya is. Létrejöttek továbbá a Téli Veszélyhelyzet Felszámoló és Mentő Csoportok, amelyeket - kisebb katasztrófahelyzet esetén is - mozgósítanak, de mindezek mellett ideiglenes alegységeket állítanak fel a katonai alakulatok, az MH Altiszti Akadémia és az MH Ludovika Zászlóalj is.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó erők és eszközök is készen állnak az élet- és vagyonmentésre, a közlekedés megbénulása esetén a fő közlekedési utak megnyitására, továbbá - tartós katasztrófahelyzet esetén - az alapvető élelmiszerekkel történő ellátás biztosítására, és természetesen a Honvédkórház is teljes infrastruktúrájával és minden képességével rendelkezésre áll.

Mindezek mellett a Magyar Honvédség speciális eszközökkel: kutató-mentő helikopterekkel, lánctalpas és kerekes, nagy terepjáró képességű technikai eszközökkel, úgynevezett nehéz kétéltű mentőcsoportokkal, nehéz földmunkagép és gépi romeltakarító csoportokkal is segíti a mentési munkálatokat - olvasható a HM közleményében.

You have no rights to post comments