artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fokozott közterületi ellenőrzést és megerősített járőrözést tart a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a karácsonyi ünnepeket megelőző adventi hétvégéken Berettyóújfaluban és a környező településeken, a bevásárló központok, piacok körül, közterületeken és a nyilvános helyeken.

Fotó: Veres Péter

 

„Karácsonyi” bevásárlás, a tolvajok útra kelnek!

A nagyobb és a kisebb üzletekben egyaránt visszatérő jelenség, hogy a vásárlás közben viselt kézitáskákból az iratokat, készpénzt tulajdonítanak el, a figyelmetlenséget kihasználva. A bevásárlókocsikban elhelyezett női táskák hivalkodó lehetősége a lopásoknak.

Berettyóújfalu területén nincs olyan rendkívüli ünnepi forgalommal rendelkező bevásárlóközpont, amelyre jellemző volna a zseblopások elkövetése, azonban aki a környező nagyvárosokat felkeresi, fokozottan figyeljen értékeire.

A fokozott rendőri jelenlét célja bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések megelőzése, a nagy tömegek mozgását és figyelmetlenségét kihasználó bűnelkövetés visszaszorítása, valamint a megnövekvő forgalom kezelése, közlekedési balesetek számának, súlyossági fokának csökkentése.

A korábbi évek tapasztalatai azt igazolják, hogy a karácsonyi ünnepekre való felkészülés, a megnövekedő bevásárló-forgalom jelentősen aktivizálja azokat a bűnöző személyeket és csoportokat, akik jogsértő tevékenységüket a közterületeken, a közforgalmú közlekedési járműveken, illetve a nyilvános árusító helyeken követik el.

A rendőrség az év hátralévő időszakában kiemelt feladataként kezeli a közterületen folytatott jogsértő tevékenységek visszaszorítását, a közterületek fokozott rendőri ellenőrzését, a bűncselekmények, szabálysértések megelőzését és megszakítását.

Ünnepek, közlekedés, alkoholfogyasztás:

Az év végi ünnepek miatt megnövekszik a gépjármű, kerékpáros és gyalogos forgalom, ezért várható azok folyamatos ellenőrzése, kiemelten az ittas vezetők kiszűrése, a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályainak betartása, a láthatóság ellenőrzése.

Határon átnyúló rendőri intézkedések:

A közutakon az előző évekhez hasonlóan - 2012. december 14-16. és 21-23. közötti időintervallumban – Magyarország-Románia határán átnyúló közlekedési akció kerül megszervezésre, melynek köszönhetően az utakon is fokozott rendőri jelenlét várható.

Téli időszak, csúszós, balesetveszélyes utak!

A városban található üzletek parkolóiban hétköznapokon és ünnepi időszakban egyaránt előfordulnak kisebb anyagi káros balesetek, amelyek elkerülésére az autóvezetőknek kell fokozottan figyelniük. A személyi sérüléssel nem járó balesetekben lehetőség van a felek kölcsönös megegyezésére, az gépjármű kárbejelentőlapok, ún. „betétlapok” cseréjére, de amennyiben személyi sérülés is történt a közlekedési szabályok szerint kötelező a rendőrség értesítése.

A tél beköszöntével a közlekedésben valamennyi résztvevő részéről nagyobb figyelmet kell fordítani a nedves, esetenként jeges útfelületek csúszósságára, de a mezőgazdasági járművek sárfelhordásai is mindennapos jelenségek. Amennyiben a közlekedésben részt vevők a főútvonalakon sárfelhordást tapasztalnak, a közlekedés biztonságának javítása érdekében jelezhetnek személyesen vagy telefonon a Rendőrkapitányság 107-es, vagy 112-es hívószámára, illetve a közút kezeléséért felelős szervnek. Ilyen esetekben a kapitányság azonnal intézkedik az út kezeléséért felelős szerv felé a baleseti források megszüntetésére.

You have no rights to post comments