artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kérjük, hogy fogadják meg a hajdú-bihari rendőrök baleset-megelőzési tanácsait.

Mint arról beszámoltunk, a 42-es számú főút 29. kilométerszelvényében négy jármű volt érintett egy balesetben 2022. október 17-én délután. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi közlekedett kamionnal Földes irányába, amikor hátulról nekiütközött egy gépkocsinak. A terepjáró ennek hatására nekicsapódott egy másik autónak, ami ezt követően egy forgalmi ok miatt álló mezőgazdasági gép vontatmányába ütközött. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény szerint – hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

Kellő körültekintéssel, a szabályok betartásával ez az eset is elkerülhető lett volna.

A balesetek elkerülése érdekében fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait:

  • Fontos a követési távolság helyes megválasztása! Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.
  • A megváltozott időjárási körülmények miatt reggelente egyre többször találkozhatunk párával, köddel. Ilyenkor az egyik legfontosabb, hogy ezen útszakaszokon csökkentsük járművünk sebességét! Ilyen időben fárasztóbb a vezetés, idővel a reakcióképességünk is csökkenhet. A feszült figyelem miatt az emberi szem is elfárad, ezért nagyon fontos, hogy hosszabb utaknál tartsunk gyakrabban pihenőt! 
  • A gépjármű valamennyi fényszóróját és irányjelzőjét tartsuk tisztán, de ügyeljünk a szélvédő tisztaságára is! Az egyre korábbi sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet! 

… hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments