artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A 37 éves férfi összeütközött két motorossal, majd elhagyta a helyszínt. Három hét bujkálás után most bűnügyi őrizetbe került.

Mint arról korábban hírt adtunk súlyos közúti közlekedési baleset történt a 4-es számú főút püspökladányi szakaszán 2022. június 28-án. Egy személyautó áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset után a gépkocsi vezetője kiszállt az autóból és elmenekült. Az egyik motoros a helyszínen életét vesztette, míg másikat súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak. A környező utcákban tanúkat kerestek, minden apró részletet beszereztek, ami a segítségükre lehetett a sofőr azonosításában. Még aznap a látókörükbe került egy helyi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a gépkocsival és így a baleset okozásával is. A 37 éves férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

motor2motor3

A püspökladányi nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályával és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2022. július 18-án fogták el debreceni búvóhelyén a sofőrt.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás során az is megállapításra került, hogy a baleset okozásakor a férfi jogerősen el volt tiltva a vezetéstől, így járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell.

A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

You have no rights to post comments