artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két berekböszörményi lakossal szemben. A megalapozott gyanú szerint a 35 és 47 éves gyanúsítottak az elmúlt félévben egy berekböszörményi használaton kívüli épület tetőszerkezetéből kifűrészelték a tetőgerendákat, majd ellopták.

A kilenc méter hosszú gerendákat nem tudták teljes egészében kivenni, így megközelítőleg hét méteres darabokat vágtak ki belőle. Ezért a több mint 100 évvel ezelőtt épült ház tetőszerkezete, - melynek valamikori tulajdonosa Ausztriából szerezte be a faanyagot, - összeomlott.

A biharkeresztesi nyomozók a bejelentéstől számított egy napon belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. A két férfi a kifűrészelt gerendákat eladta, amit a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak. Gyanúsítotti kihallgatásukkor mindketten beismerő vallomást tettek. A hatóság szakértő bevonásával vizsgálja a rongálással okozott kár értékét.

lopott gerenda01

You have no rights to post comments